Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Kadın Girişimciler Komitesi’nin yıllık faaliyet toplantısı dün gerçekleştirildi.

Toplantıda Kadın Girişimciler Komitesi tarafından, Girişimcilik Haftası kapsamında iki başarılı akademisyen Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale ve Yrd. Doç. Dr. İpek Atılgan Helvacıoğlu'na "Yılın Kadın Girişimcisi" ödülü verildi.

Saat 20.00’de başlayan yemekli toplantıya Keşan TSO Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç ve çok sayıda komite üyesinin yanısıra Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Kadir Mutaf ve İsmail Şapçı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Helvacıoğlu, hangi toplumda olursa olsun, kalkınmanın kadınsız düşünülemeyeceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Kadın girişimciler denilince, komite bazında Keşan’ın örnek olduğunu samimiyetimle sizlerle paylaşmak istiyorum. Sadece Keşan değil, bölge ve ülke bazında kadın girişimcilerimiz rol model oluyor. Ülkenin ve bölgenin, refah seviyesinin yükselmesi ve kalkınmasının, kadınların istihdama katılma oranı ve payının artırılması ile doğru orantılı olduğunu iyi okumamız gerekiyor.

Kadınlarımız eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomiden, kamusal yönetime kadar her türlü alanda üstün başarılar elde ediyorlar. Bu başarı örneklerinin artması ve bütün kadınlarımız arasında yayılmasını arzu ediyoruz.

Bölgemizin daha da iyi noktalara ulaşabilmesi için kadınlarımızın her alanda çaba göstermesini önemsiyoruz. Kadın girişimcilerimizin de çalışmaları değerlendirilirken, bu çalışmaların aynı zamanda bölgemizin girişimcilik kültürüne de çok önemli katkıları olduğuna inanıyoruz. Yeni dönemde de Keşan TSO olarak, kadınların istihdam alanlarının ve istihdama katılımlarının artırılması için çalışmalarımız devam edecek.”

Toplantının sonunda Kadın Girişimciler Komitesi tarafından belirlenen ve yaptıkları başarılı çalışmalar ile dikkat çeken iki akademisyen Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale ve Yrd. Doç. Dr. İpek Atılgan Helvacıoğlu “Yılın Kadın Girişimcisi” seçildi. İlknur Kumkale ve İpek Helvacıoğlu’na başarı plaketleri Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ve Komite Başkanı Berrin Tanyolaç tarafından takdim edildi.

Toplantı, Kadın Girişimciler Komite Üyelerinin yıllık faaliyet değerlendirme görüşmelerinin ardından sona erdi.