LPG dolum yerlerinin araç altında olması nedeniyle bu işlerde çalışanların yaşadıkları tehlike ve sağlık sorunları, dolum yerinin değiştirilmesiyle ortadan kalkacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçlardaki LPG/CNG yakıt sistemi tadilatında değişikliğe gitti. Buna göre, araçların altına konumlandırılan ve dolum yapan personelin mağduriyetine yol açan dolum ağızlarının, aracın farklı bölümlerinde yer alması kararlaştırıldı. Söz konusu düzenleme 6 ay sonra yürürlüğe girecek. LPG'li araçların yaklaşık % 90'ında dolum yerinin altta yer alması nedeniyle çalışanlar, gaz yanığı, bel ve diz ağrısı gibi tehlike ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor.

HAKAN GÜREL: YERİNDE BİR UYGULAMA

Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nde LPG sistemleri üzerine hizmet beren Oto Gürel İşletmecisi Hakan Gürel, araç sahiplerinin istediği üzerine dolum yerlerini araçların altına konumlandırdıklarını söyledi. Çam, "Kararın bir külfeti bulunmuyor. Dolum yerini aracın tamponunun kenarında bulunması gaz kaçaklarını da önleyecek. Yapılan montaj, şartlara uygun tasarlanabilir. Alttaki dolum yerinin yan tarafa alınması bizim açımızdan bir saatlik bir iş. Çok yerinde bir uygulama. Herkes için iyi olacak. Biz hem Atiker’in hem de BRC’nin yetkili servisiyiz. Çok maliyetli bir iş de değil. 30 ila 50 TL arasında bir maliyeti olacak. Akaryakıt istasyonu çalışanları da araçlara rahatla ve güvenle LPG doldurabilecek." dedi.