Medya Kaşan, sokaktaki vatandaşın nabzını tutarak, sorun ve isteklerini dinledi.

Yollarında oluşan çukurların bir bölümünün yamalanmasına rağmen çalışmaların yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, trafikte tehlike ve huzursuzluğa neden olan bozuk yolların araçlarını da maddi zarara uğrattığını kaydetti.

Havaların ısınması nedeniyle asfaltlama çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yolların aşınmasına sebep olan ağır tonajlı araçların da şehir içinde kontrollü şekilde seyretmesi gerektiğini vurguladı.

Belediyenin trafikle ilgili proje ve çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, trafiğin de bu nedenlere bağlı olarak yavaşladığını kaydettiler.

Ahmet Göksu (54)

SOKAKLAR DAR

Keşan Merkez’de esnaflarımız satmak istedikleri eşyalarını kaldırımlara çıkarıyor. Sokaklar dar, kaldırımlar da zaten dar. Yani yayaların rahatça geçebileceği rahat bir kaldırım yok. Esnafların satmak istediği mallarını kaldırımlara çıkartması ile kaldırımlar iyice daralıyor. Bu tür durumlar olunca da bazen yayalar yola iniyor. Bu da kazalara neden oluyor. Cumartesi Pazaryerinde bu olaylar had safhaya ulaşıyor.

Ufuk Yaman (38) 

LEVHALARA UYULMUYOR

Esnaf, biz engellilere hiç yardımcı olmuyor. Bankalarda bile öncelikli işlem yaptıramıyoruz. Yol kenarlarında birçok yerde bilgilendirme var ama ilgi yok. Büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi bu. Bizim durumumuzda olanların haklarını bazı kurum ve kuruluşlar dile getiriyor. Birçok yerde engelli işareti var, vatandaşımızın bu uyarılara, levhalara uymasını istiyoruz.

Halil İbrahim Gül (50)

ŞEHİRİÇİNİ YAYLARA UYGUN DÜZENLESİNLER

Cadde yolları dışında bir de mahalle yollarımız bozuk. Cumhuriyet Caddesi istikameti yollar bozuk, alt yapı yetersiz. Rögarlar yok. Var olan rögarları kapadılar. Şehir içi düzenleme planının yayalara uygun olarak yapılmasını istiyoruz. Edirne’de böyle yerler var. Araç trafiğine kapanıp, yaya trafiği rahatlatılmalıdır.  Çünkü dar kaldırımlarda yürümek çok zor. Bazen kaldırımlarda değil yolda yürüyen vatandaşlarımızı görebiliyoruz. Bunun nedeni vatandaş değil, dar kaldırımlar.

Mercan Kaya (44)

KEŞAN’A OTOPARK LAZIM

Öncelikle trafik sorunundan daha ziyade yollar konusunda belediye bu işe el atmalı. Yoların bozukluğu nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Tabii ki bu konu sadece belediye ile ilgili değil tüm kurum ve kuruluşlar ile birlikte hareket edilmeli. Artık trafik sorunun çözüm bulunmalı. Keşan’da düzgün bir alt yapı yok bu da gelişmişlik seviyemizi bir noktada tutuyor. Yeterince otopark yok. Tabiî ki otopark çalışması da yok. Yolların bozuk ve trafik sorununun olmasından dolayı esnaflar da etkileniyor. Bir diğer konu ise araçların çift sıra park etmesidir. Bu çift sıralar ise kazalara neden oluyor.

Orhan Koca (33)

KASİS YAPILMASINI İSTİYORUZ

Özellikle Kurtuluş Caddesi trafiğinden ve yoğunluğundan sıkıntı yaşıyoruz. Tüm esnaf arkadaşlar bu konuda sıkıntı çekmektedir. Araçlar çift sıra park yapıyor. Müşterilerimiz bile çift sıra yapmak zorunda kalıyor. Trafik belirli günlerde çok sıkışıyor. Emniyet Müdürlüğünden başlayıp 500 metre aşağıya kadar olan bölümde hız kesici (kasis) yok. Yukarıdan hızını alan kişiler aşağı doğru çok hızlı gidiyor. Kurtuluş Caddesi esnafı olarak buraya kasis yapılmasını rica ediyoruz. Ayrıca vatandaşlara da seslenmek istiyorum. Çok kısa mesafelere arabaları ile gitmesinler.

Eren Karataş (22)

YAYALAR VE SÜRÜCÜLER BİRİBİRİNE SAYGILI OLMALI

Mevsimin sıcak geçtiği bu günlerde insanlar beklemek istemiyor. Bu nedenden hız yapabiliyorlar. Bir an önce gitmek istedikleri yere gitmek için. Fakat şunu da düşünmeleri gerekir. Aracın bir kliması var. Fakat dışarıda bekleyen yayanın daha sıcakta olduğunu unutmamaları gerekir. Yayalar sürücülere, sürücüler de yayalara saygılı olursa sorunun büyük bir bölümünü çözmüş olur. Diğer bölümü ise belediyelerin ve resmi kurumların. Onlar da özverili olarak bu konuda çalışma yürütüyorlardır. Fakat bu konunun hızlanması ve bir an önce yapılması hepimiz için hayırlı olacaktır.

Bilgin Eser (38)

DUYARLI OLMAK LAZIM

Keşan’da düzeltilmesi gereken trafik sorunu var. Emniyet ekiplerimiz bu konuda duyarlı. Sadece vatandaşlarımızdan dolmuş duraklarına park etmemelerini ve bu konuda duyarlı olmalarını rica ederim. Biz dolmuş sürücüleri olarak gerekli tüm duyarlılığı göstermeye çalışıyoruz. Herkes üstüne düşeni yaparsa sorunlar çözülmüş olur.