GİZEM GÖRÜR

YAPILANLARA ANLAM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL

Keşan’da doğalgaz çalışmalarının yapıldığını ancak bir takım sıkıntıların meydana geldiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Sorgut, “Büyük Cami Mahallesi’nde oturan biriyim ve evimin önüne doğalgaz kutusu konuldu. Buna istinaden biz de doğalgaz tesisatı döşettik. Daha sonra da GAZDAŞ’a giderek, abonelik anlamında başvuru yapmak için gittim. Ancak Büyük Cami Mahallesi’nde abonelik işlemleri başlatmadıklarını dile getirdiler. Fakat Keşan’ın hava kirliliğinden kurtulması için her kurum, kuruluş ve siyasiler doğalgaz aboneliği çalışması başlatmıştı. Ancak abone yapmayacaklarını dile getiriyorlar. Gerekçe olarak ise Büyük Cami’ye gaz verilmediğini dile getiriyorlar. Yapılanlara anlam vermek mümkün değildir.” dedi.

15 YIL MÜCADELE ETTİK

 “Peki, yetkililerle görüştüğünüzde gazın ne zaman verileceğini dile getiriyorlar?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Sorgut, sözlerine şöyle devam etti: “Ne zaman gaz verileceği konusunda henüz bir netlik yok. Gazın ileri bir tarihte verileceği ifade ediliyor. Biz tesisatımızı döşettik ama gazın ne zaman verileceği belli değil. Yetkililer bizi vatandaş olarak görmüyorlar mı? Biz doğalgazın gelmesi için 15 yıl mücadele ettik. Artık evimize de doğalgazın verilmesini istiyoruz. Artık rahat bir şekilde yaşamak istiyoruz.”

KEŞAN’IN YÜZDE 80’İ BU KIŞ DA KÖMÜR KULLANMAYA DEVAM EDECEK

Büyükcami Mahallesi’nde yaşayan insanların bu gidişle kış mevsiminde doğalgaz kullanmasının zor olduğuna dikkat çeken Sorgut, şunları söyledi: “Mahallemizde birçok insan doğalgaz tesisatı döşetti ancak gazın gelmemesiyle birlikte insanlar bu kış mevsiminde de kömür sobalarını kullanmaya devam edecekler. Fakat kaloriferli bazı apartmanlarda kış döneminde gaza geçeceğini düşünerek bağlantı yaptılar ve kömür bağlantıları yapmadılar. Bu aileler de ısıtıcılarla kışı geçirecekler ya da mum yakıp ısınmaya çalışacaklar. Doğalgaz çalışmaları yapılıyor ancak Keşan’ın yüzde 80’i bu kış da kömür kullanmaya devam edecek gibi gözüküyor.”

KEŞAN BU DURUMU HAK ETMİYOR

Keşan’da yaşayan vatandaşları kışlık yakacaklarını tedarik etmesi konusunda uyaran Mehmet Sorgut, sözlerini şöyle tamamladı: “Yakacaklarını şimdiden tedarik ederek kış döneminde sıkıntı yaşamasınlar. En azından kışın ortasında kömür almak zorunda kalmazlar. Biz doğalgaz geliyor diye geçişler yapıyorduk ama mağdur olacağız gibi gözüküyor. Ayrıca doğalgazla ilgili tesisatın döşenip döşenmediği belli değil. Vatandaşın durumu ne olacak? Keşan bu durumu hak etmiyor. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Trakya insanı elektrik, su ve diğer hizmetlerin bedelini ödeme konusunda borcuna sadıktır ancak hizmet geleceği zaman neden bu kadar eziliyoruz? Yetkililer bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yapmalıdır.”