HABER MERKEZİ

Merve Mercan Çelik’i okulu unutmadı.

Çarşamba 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merve öğretmenin adını konferans salonuna veren okul, bir de köşe oluşturdu.

Çarşamba 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Merve Mercan Çelik, 19 Kasım Pazar günü saat 17.00 sıralarında alışveriş yapmak amacıyla Atakum ilçesindeki evlerinden Cağaloğlu Caddesi'nde bulunan markete gitti. Alışverişin ardından evine dönmek için yolun karşısına geçmeye çalışan Merve Mercan Çelik, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanırken, vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulans ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Merve öğretmen, 5 gün süren yaşam mücadelesinde yenik düşerek 23 Kasım'da hayatını kaybetmişti. Polis Memuru ErhanÇelik ile 2016 yılı Mayıs ayında evlenen Merve öğretmenin Zeynep Mercan adını verdikleri 7 aylık bir kızı da bulunuyordu.

Öğretmen arkadaşları ve öğrencileri tarafından oldukça fazla sevilen Merve öğretmeni okulu unutmadı. Merve öğretmenin adını yaşatmak isteyen okul yönetimi, onun adını konferans salonuna verdi. Okulda Merve öğretmenin hatıralarının paylaşıldığı bir de köşe oluşturdu.

Okulu ziyaret eden Merve öğretmenin ailesi, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Okul yönetimi ayrıca Çarşamba Abdullah Paşa Camisi'nde Merve öğretmen için mevlit merasimi düzenledi.

Merve öğretmenin hatırasını her zaman yaşatacaklarını belirten Çarşamba 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Öz, Merve öğretmenin ailesini okulda ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.