Modernizasyon ve Uyumluluk Planı çerçevesinde Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmesi’nde yapılan tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün Keşan’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü denetim ekibi, işletmede incelemelerde bulundu. Denetime Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile birlikte Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ile Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük de katıldı.

 

Dünkü denetimle ilgili olarak saat 15.00 sıralarında KTB Mezbaha İşletmesi’nde düzenlenen basın toplantısına da Özcan, Kaymaz, Yörük ve denetim ekibi katıldı.

ÖZCAN: HAYIRLISI OLDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Mevzuatın gerekliliklerini mümkün olduğu kadar yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Özcan, “Noksanlarımız var ise tamamlayacağız. Kısa bir sürede çalışmaları tamamladık. Tarafsız bir gözle kendimizi test edeceğiz. Noksanlarımız varsa ortaya çıkacaktır. Uyarıldığımız takdirde eksikliklerimizi tamamlayacağız. Komple değişiklikler yaptık. 1995 yılında hizmete girmişti ve 18 yıllık bir süre var. Teknolojide değişiklikler oldu. Hayırlısı oldu diye düşünüyorum. Noksanların telafisi için iyi niyetli çalışmalar yapıldı. Ufak tefek eksiklikler olabilir. Bunlar da tamamlanacak. ”

MEZBAHA ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLİR

Başkan Özcan’ın ardından söz alan denetim ekibi üyeleri ise fiziksel olarak kontrollerini yaptıklarını ifade ederek, “Çalışmaya başlaması için yeterli. Çalışırken kontrollerimizi yapacağız. Aksayan yönler olursa önlemlerini alacağız. Yasa gereği 3 aylık süreç içerisinde kontrollerimizi yapacağız. Önceki hali ve son hali fotoğraflandı. İkisi arasındaki farkı da ben çok net görüyorum. Kesim yapılması esnasında yapılacak olan tadilatlar değildi.”

Daha sonra söz alan Kaymaz ise eksiklilerin giderilmesi için kendilerine tanınan süreden önce çalışmaları tamamladıklarını kaydetti.

YÖRÜK:  EVRAKLARI TAMAMLAYIP HAFTA SONUNA KADAR KESİME BAŞLAYACAĞIZ

Yörük ise konuşmasında şunları söyledi:  “Yaklaşık 1 aydır tadilattayız. Hem belediyemiz hem de borsa çalışanlarımız hafta sonu demeden özverili bir şekilde çalıştı. Eksikliklerimizi el birliği ile giderdik. Bundan sonraki süreçte en büyük sıkıntımız kapasite. Kapasiteyi artırmamız lazım. Özellikle pazartesi ve perşembe günleri yoğun talep oluyor. Kapasiteyi artırmazsak çarkın dönmesi zor. Hafta sonuna kadar kesime başlayacağımızı düşünüyoruz. İmzalar sonuçlandıktan sonra belgelerimizi alacağız.”