Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Yönetimi dün yazılı bir açıklama yaparak, geçen cumartesi günü partilerinden AK Partiye yapıldığı ileri sürülen katılım ile ilgili kamuoyunu bilgilendirildi.

“Ayaklar Altına Alındığı Dönemde de Satışı ve Ederi Yüksek Olan “Milliyetçilik ve Ülkücülüktür” başlığı ile kaleme alınan açıklamada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun geçen cumartesi günü Keşan’a gerçekleştirdiği ziyaret programına değinilerek şu görüş ve değerlendirmelere yer verildi.

 ROZET TAKMA TÖRENİ ADI ALTINDA ORTA OYUNU OYNANDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun ilçemize gerçekleştirdiği ziyaret programı çerçevesinde AKP ilçe teşkilatının rozet takma adı altında tertiplediği orta oyunu gerek ilçe teşkilatımız gerek Milliyetçi Hareket Partisi camiası ve gerekse de Keşan kamuoyu tarafından yakinen takip edilmektedir. Değerli Keşanlılar;  30 mart tarihinde Sevim Yenice Konferans Merkezinde yapılan ve hazirunu arasında; “Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve,  Bakan Danışmanları ve Koordinatörleri Tuna Bekleviç ve Ayhan Demir,  İlçe Başkanları,  İl ve İlçe yöneticilerinin olduğu toplantının amacının Milliyetçi Hareket Partisi’nden AKP’ye katılma töreni olduğu Hakan Çevikel tarafından açıklanmıştır. Fakat katılım törenine geçildiğinde bunun bir orta oyunu ve siyasetin kişisel hesaplar çerçevesinde bir var olma çabasından başka bir şey olmadığı herkes tarafından anlaşılmıştır.

PARTİMİZDEN AKP’YE GEÇMEK İÇİN İSTİFA EDEN SADECE İKİ KİŞİDİR

Ülkemizin bayrağının dalgalandırılamadığına şahit olduğumuz bu zorlu günlerde AKP ilçe teşkilatının bunca nümayişi ve yaygarasının sonunda bin bir vaat ile ikna edebildiği ülkücü ve MHP’li sayısı bir elin parmaklarını bile bulamadığı hepimiz tarafından görülmüştür. Basında yer alan dört yüz sayısı bir aldatma ve kandırmacadan ibaret olup camiamız ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Rozet takılmak sureti ile AKP’li yapılan MHP’li sayısı toplam dört kişi olup bu dört MHP’liden ikisi üç ay önce kişisel sebeplerinden dolayı partimizden istifa ettiklerini teşkilatımıza bildirmiş, diğer iki arkadaşımız ise partilerine istifalarını bile sunma onurunu ve gururunu göstermeden siyasi kararlarını AKP’ye katılmak yönünde vermişlerdir.

396 KİŞİYİ BİZ DE MERAK EDİYORUZ

Diğer üç yüz doksan altı kişinin gerçekte var olup olmadıkları partimiz tarafından bilinmemekte ve hangi yöntemler ile üye yapılan vatandaşlarımız oldukları sizin gibi bizim tarafımızdan da merak edilmektedir (malum AKP teşkilatlarının yardım dağıtırken vatandaşlarımızın haberi olmadan üye kayıt ettikleri ulusal basında sıklıkla yer almıştır.)

“PARTİMİZDEN AKP’YE GEÇENLERİ SEVİNÇ İÇERİSİNDE KARŞILAMAKTAYIZ”

Değerli kamuoyu, günler öncesinden dillendirilmeye başlanan ve bu amaç için tertiplenen toplantının ve bu toplantıda bulunan protokol ehli bu kadar hazirunun amacının Milliyetçi Hareket Partisi camiasından AKP’ye katılan sadece dört kişinin olmasını ülkücüler ve Türk milliyetçileri olarak sevinç içinde karşılamış bulunmaktayız.

Evet sevinç içerisinde karşılamaktayız çünkü;  sıfatı çok eski bile olsa bir ülkü ocakları başkanın gittiği ve sığındığı siyasi partide bu kadar hürmet görmesi bizim camiamızın büyüklüğünü göstermiştir. Evet sevinçliyiz çünkü;  sıfatı eski milliyetçi,  eski partisi MHP olarak bilinen insanların bakanın bile hazirunda bulunduğu bir katılım töreni ile parti değiştirmesi AKP Edirne İl ve Keşan İlçe teşkilatının içine düştükleri panik halini gözler önüne sermiştir. Elbette teşkilatımız önümüzdeki günlerde yapacağı organizasyonla bu sürece Keşanlılar nezdinde de hak ettiği cevabı misli ile verecektir. 

AYAKLAR ATINDA OLANA HİZMET EDİLEMEZ

Ülkemizin bölücü çetelerince bu denli teslim alındığı ve bu bölücü çetelerin bu denli şımartılarak milli bütünlük ve kardeşliğimizin dağıtılmak istendiği bu süreçte; Türk Milliyetçiliğini kendine  şiar edinmiş bir partinin mensubu bulunmuş,  bu partide görevler yapmış, bu camianın  ana damarlarından biri olan ülkü ocaklarının rahle-i tedrisinden geçmiş kişilerin bütün bunlara rağmen AKP gibi her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir partide yer alması hiçbir şekilde Keşan’a hizmet, millete hizmet olarak adlandırılamaz. Zira ayaklar altında olana hizmet edilemez.

AYRILDIĞINIZ YERİN ESKİSİ DEĞİL, SIĞINDIĞINIZ YERİN YENİSİ OLUN

Partimizden ayrılarak AKP’li olmaktan gurur duyan bu arkadaşlarımıza tavsiyemiz,  ayrıldıkları yerin eskisi olmayı ve sahip oldukları çok eski unvanları bırakarak katılmaktan gurur duydukları partilerinin yenileri olmaları ve bundan bir mahcubiyet duymamalarıdır. Zira Milliyetçi hareket onları anlamıştır ve dertlerini ile muzdaripliklerini çok iyi bilmektedir. Siyasi hafıza göstermektedir ki, kişisel ikbal ve menfaatler uğruna bu parti değiştirme yolunu daha evvel deneyenler ve bu hizmet söylemlerini daha evvel sarf edenler olmuştur. Ve siyasi hafıza yine göstermektedir ki bu yolu deneyenler aradıklarını bulamamışlar vaat edilenleri elde edilememiştir.

MHP’YE TALEP HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR

Değerli kamuoyu; ülkemizin içinde bulunduğu ve milli birlik ve beraberliğimize balta vurulduğu bu zor günlerde iktidar partisinin yaptıkları ve yapmayı düşündükleri bizim olduğu gibi vatandaşlarımız tarafından da dikkatle izlenmektedir. Sayın bakan milliyetçilikten bahsederken “Hakkari’de Edirne’de yaptığın gibi Batman’da da Tekirdağ’da yaptığını yapacaksın” diye belirtmiş. Sayın bakan;  Necip Türk milleti devri iktidarınız döneminde Hakkari’de Batman’da, Şırnak’ta, Mardin’de, Diyarbakır’da yapılanları görmektedir. Türk bayrağı açan vatandaşlarımızın kolluk güçlerince engellendiğine şahit olmaktadır.   Bu durum karşısında ülkemizin geleceğinden rahatsız olan vatandaşlarımız bu duruma dur diyecek siyasi iradenin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu görmekte ve bu nedenle partimize başvurarak partimize üye olmak istemektedir. Partimize yapılan bu üyelik başvuruları hiçbir şekilde siyasi bir ikbal veya kişisel bir takım kazanım beklentisi içermediği gibi partimiz tarafından bir vaat ve menfaat arzına dayanmadan yapılmaktadır. Geçtiğimiz cumartesi Keşan’a orta oyunu sergileyenler,  MHP ve ülkücünün eski sıfatlarlının ardına gizlenerek siyasi başarı elde edemeyeceklerini bilmelidirler. Siyasette var olma savaşı veren ve bu eskiler üzerinden siyasi plan ve pazarlıklar yapanlar MHP ve ülkücü camianın bu gibi alicengiz oyunlarına rağbet etmeyeceğini göreceklerdir.

CANİ BAŞI BUGÜN BİR BARIŞ HAVARİSİ GİBİ GÖSTERİLMEKTEDİR

Değerli kamuoyu,  ülkemiz son zamanlarda on yıl önce hayal edemeyeceği siyasi ve politik kararlara ve pazarlıklara sahne olmuştur.  Yakalandığında “Ben de Türküm, benim annem de Türk beni asmayın, beni kullanın” diyen cani başı bu gün bir barış havarisi gibi gösterilmektedir.  5000 yıllık devlet geleneği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin cani başı tarafından İmralı’daki hücresinden yönetilmeye çalışıldığını büyük bir üzüntü ve öfke ile izlemekteyiz. Türk’ün yeniden varoluşunun simgesi olan Nevruz bayramının,  büyük ve tarihsel bir Türk şehri olan Diyar-ı Bekir’de (Diyarbakır) bayrağımızın açılamadığı,  PKK paçavraları altında ve kolluğunun da PKK‘nın meclisteki temsilcileri olan BDP’nin mensuplarınca sağlandığı (devletin kolluk geride tutularak) görmek hepimizi derinden yaralamıştır.”