MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Beyendik belediye başkan aday adayı Murat Dinç, dün yaptığı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi Beyendik Belde Teşkilatı’nın Nuran Uslu ile devam kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, MHP olarak Beyendik’te halkın karşısına yeni yüzlerle çıkacaklarını söyledi.

“USLU, HANİ BİR DAHA ADAY OLMAYACAKTI”

AK Parti Beyendik Belde Teşkilatı’nın geçen hafta yaptığı toplantıda 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanı Nuran Uslu’yu tekrar aday gösterme kararı aldığını öğrendiklerini belirten Dinç, şunları söyledi: “Ben öncelikle Sayın Uslu’yu tebrik ediyorum. Şahsı ve her şeyden önce Beyendik halkı ve Beyendik için hayırlı olsun derken, kendisine seçimlerde başarılar diliyorum. Her ne kadar kendisi tarafından şu ana kadar adaylıkla ilgili bir açıklama yapılmamışsa da Belde Teşkilatı’nın böyle bir açıklama yapması kendisinin de bu adaylığa ne kadar sıcak baktığını göstermektedir. Ancak kendisi geçtiğimiz seçimde aday olmayacağı sözü vermişti. Hatta bir süre önce aday olmayacağını yineleyerek bir kadın adayı halef seçmişti. Ancak şimdi diyerek aday olması seçmene vermiş olduğu sözün arkasında durmadığının en belirgin göstergesi olsa gerek. Bunu Beyendiklilere ve seçmenine nasıl anlatacağı merak ediliyor. Tabii bu onların partisinin bileceği şey onların iç işlerine karışamayız. Sadece mevcut meclis üyeleri ve belde yöneticileri ile toplanıp alınan kararı şeklinde lanse etmek ne kadar halkın iradesini yansıtır, kamuoyunun bilebileceği bir konu.” dedi.

BEYENDİK HALKI SESSİZCE SEÇİM GÜNÜNÜ BEKLİYOR

Açıklamasının devamında MHP’den Beyendik belediye başkan aday adayı olduğunu da ifade eden Dinç,“Bizlerin aday olmasına yalnızca belde teşkilatı karar vermiyor. İlçe teşkilatı ve il teşkilatının ne diyeceği de önemli elbette. Beyendik’te sağ seçmen her zaman sağduyusunu kullanmıştır ve yine öyle olacak. Bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Beyendik halkı gerçekleri görüyor ve sessizce seçim gününü bekliyor. Sağ seçmen kefil olamayacağı adayın arkasında yürümez. Beyendikli sağ seçmen muhalefetten birinin kendisine adayları hakkında sorduğu soruya alnının akıyla cevap vermek ister. 1 milyon TL SGK borcu ile iktidar parti belediyeciliği olmaz. Sen iktidar yanlısı olarak devlete borcunu ödemiyorsan CHP’li bir belediye niçin ödesin?”

“KİMSE SİYASETİ KİRLETMEYE ALET OLMASIN”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Beyendik’te, yeni yüzler ile halkın karşısına çıkacaklarını ifade eden Dinç, sözlerini şöyle tamamladı: “Önce devlete sonra çalışanımıza borçlarımızı ödeyeceğiz. İnşallah bizim zamanımızda çalışanlar her ay düzenli olarak maaşlarını alacak. Belediyenin gelirlerini artıracağız. Denk bütçe, halk arasında ayrım gözetmeksizin adil bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Beldemize değer katan herkese saygımız sonsuz, ancak aldığımız duyumlara göre belde halkından gerekli desteği göremeyen başkan, taşıma oylara umut bağlamış. Bazı şirket yöneticileri ile birlik olup İstanbullardan oy transferi yapacakmış. Bu şirketin yöneticilerini uyarmak istiyoruz; siyaseti kirletmeye alet olmasınlar. Eğer Beyendik’te daha ekmek yeme gibi bir niyetleri var ise hiçbir spekülasyona bulaşmasınlar.  Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulunun da Beyendik’i mercek altına almasını isteyeceğiz.”