İl Teşkilatı; Akalın’la kapandı, Şimşek’le açıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Teşkilatı’nın, Dr. Gürsel Şimşek başkanlığında oluşturulan “kurucu yönetim kurulu” ile yeniden açıldığı bildirildi.

Bilindiği gibi, Av. Mehmet Tolga Akalın başkanlığındaki MHP Edirne İl Teşkilatı’nın, 6 Şubat 2013 gecesi MHP Genel Merkezi’nden gönderilen faks mesajıyla “kapatıldığı” açıklanmıştı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek, dün düzenlediği basın toplantısında "Yeni kurulan kurucu il yönetim kurulumuzun toplantısının Edirne, ülkemiz ve halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. MHP tarafından alınan bir kararla 7 Şubat 2013 tarihinde parti tüzüğümüzün 52 ve 54'üncü maddelerinin MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve başkanlık divanına verdiği yetkiye istinaden yine tüzüğümüzün 34'üncü maddesi gereğince Edirne İl Teşkilatı kapatılmış ve 14 Şubat 2013 tarihinde yine tüzüğümüz aynı maddeleri gereğince başkanlığımız altında bir kurucu yönetim kurulu ile MHP Edirne İl Teşkilatı yeniden yapılandırılmıştır. Yönetim kurulu üyelerimiz daha önce seçilmiş yöneticilerin tüm hak ve yetkileriyle donatılmış olarak bir sonraki olağan kongre süresine kadar görevinin başında olacaktır." dedi.
İHA’nın haberine göre, gazetecilerin, "Ne sebeple görevden alındılar?" sorusu için de Şimşek, şunları söyledi: "MHP'nin olağan il kongresi 15 Nisan 2012 tarihinde yapılmıştı. O dönemde seçilen yönetim kurulumuz ve teşkilatımız kongre süreci içinde olağan büyük kurultay kongresi süreci içinde genel merkezde bir değişiklik noktasında açıkça bir tavır sergilemişti ancak bu olağan kongre, Edirne İl Teşkilatının arzu ettiği neticeyle neticelenmedi. Seçim sonrası 4 Kasım sonrası genel merkezimiz burada kendi tasarrufuyla bir değişim, bir farklı yönetim düşündüğünden böyle bir tasarrufta bulundu. Ancak burada sadece il yönetimimizin başkanlığı noktasında bir değişiklik gerçekleşmiş durumdadır. Çünkü daha önceki mevcut il yönetimimizin içindeki bütün arkadaşlarımız şu anda yapının içindedir. Genel merkezimiz kongre süresince zaman zaman yaşanan bazı olumsuz gelişmelerden kaynaklanan nedenlerle mevcut başkanımızla değil de onun dışında yönetim için farklı bir arkadaşımızla yürüme isteğini beyan etmiştir. Ve geçen haftalarda şekillenmiş yönetimin içinde görev alan bizlerden bir tanesi olan şahsım bu görevde görevlendirilmiş bulunmaktayım. Değişiklikten dolayı son bir haftada sanılan parti içi küskünlük, kırgınlık, kızgınlık böyle bir şey parti içinde kesinlikle yoktur. Çünkü hepimiz görevimizin başında partimizin Edirne'de önümüzdeki seçimlerde başarılı olması için mücadele etmek üzere bu yapıyı oluşturmuş bulunmaktayız. Herhangi bir sorun bulunmamakta. Sadece genel merkezimizin Edirne'yi yönetim noktasında başkanlık düzeyinde arzu ettiği bir değişiklikten ibarettir. Bunu da siyasi partiler faaliyetleri içinde zaman zaman olgunlukla karşılamak, olabileceğini düşünmek gerektiğine inanıyorum.”

YENİ YÖNETİMDE

BAZI İSİMLER YOK

Gürsel Şimşek’in, sözkonusu açıklamada, “Burada sadece il yönetimimizin başkanlığı noktasında bir değişiklik gerçekleşmiş durumdadır. Çünkü daha önceki mevcut il yönetimimizin içindeki bütün arkadaşlarımız şu anda yapının içindedir.”  şeklindeki sözlerine rağmen, içlerinde bazı Keşanlı İl Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu 13 kişinin, yeni yönetim listesinde yeralmadığı gözlendi.

ESKİ VE YENİ

YÖNETİM

Şimşek’in açıklamasına göre, kurucu yönetim kurulu şu kişilerden oluştu:

Dr. Gürsel Şimşek, Ahmet Karagülle, Orhan Çakırlar, Ekrem Demir, Fatma Bayraktar, Av. Aydolu İğrek, Semiha Şahin, Gülcan Elkut, Ahmet Boztürk, Önder Erdem, Abdül Taşdemir, Gökhan Altınok, Ergün Dönmez, Ayhan Şeker, Fahri Atakan, Necmi Kocaman, Nuri Bostancı, Kasım Akbulut, Mehmet Aktaş, Erdoğan Orman, Hakan Doğan, Ayhan Yeni, Yakup Turunç, İsmail Demirhanlı, Yaşar Yavuz, Yaşar Durgunarda, Murat Alkan, Ömer Çağlar, Recep Kıyunat, İbrahim Köymen.

Edindiğimiz bilgilere göre, Av. Mehmet Tolga Akalın’ın yönetimi ise şöyleydi:

Dr. Gürsel Şimşek, Ekrem Demir, Ahmet Karagülle, Necmi Kocaman, Orhan Çakırlar, Önder Erdem, İsmail Hakkı Yılmaz, Yaşar Teoman Çomer, Cemil Pala, Semiha Şahin, Aydolu İğrek, Aslı Bilge Kalay, Mustafa Dedeoğlu, Yusuf Yörük, Ergun Çakal, Mustafa Çelik, Hüseyin Bulut, Ahmet Boztürk, Abdül Taştamir, Gökhan Altınok, Fahri Atakan, Ayhan Şeker, Ergun Dönmez, Sedat Çık, Nuri Bostancı, Kasım Akbulut, Ali Kara, İbrahim Erkal.

“EDİRNE; AKP’YE

MECBUR, CHP’YE

MAHKUM DEĞİL”

MHP Edirne İl Başkanı Dr. Gürsel Şimşek, göreve başlamsıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada da, yeni atanan İl Yönetim Kurulunun,  MHP Genel Merkezi ile uyum içinde çalışarak önümüzdeki 2,5 yıl içinde Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacak üç seçimde MHP’yi Edirne’de temsil edeceğini söyledi.

“Bu seçimler 30 Mart 2014 Mahalli İdare Seçimi,  28 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 12 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleridir.” diyen Şimşek, şunları söyledi:

“Edirne İl Teşkilatı olarak 2014 ve 2015 yıllarının Adalet ve Kalkınma Partisi’nden kurtuluş yılları olacağı inancı ile mücadelemize tüm gayretimizle devam edeceğiz. 

Bugün gelinen noktada Türkiye’nin iyi yönetilememekte olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Teslimiyetçi politikalar ve üstü örtülü gündemlerle ülkemiz bölünüp parçalanmaya doğru sürüklenmektedir.

Bu felaket yolunun zemini döşemesini BDP yaparken, CHP ve AKP ise bu yola parke taşlarını döşemektedirler. Ancak hepsi bilmelidirler ki bu yol çıkmaz bir yoldur. Sonu yoktur.

ABD’de yazılan bu senaryoyu uygulayanların karşılarında tek engel MHP ve Türk Milliyetçiliğidir.

Bu sebeple göreve gelen il yönetimimiz üzerine aldığı sorumluluğun bilincinde MHP’nin büyüyüp, gelişmesi ve iktidar olması için azim ve kararlılık içindedir.

Milletimiz ne Türkiye’de ne de Edirne’de AKP’ye mecbur CHP’ye mahkûm değildir.”  

“AYDIN’CI GİTTİ

AYDIN’CI GELDİ”

Öte yandan, MHP Büyük Kongresi’nde Koray Aydın’ı desteklediği için MHP Genel Merkezi tarafından teşkilatın kapatılıp açılması suretiyle görevinden alınan Av. Mehmet Tolga Akalın’ın yerine MHP İl Başkanlığı görevine getirilen Dr. Gürsel Şimşek’in de, sözkonusu kongrede Koray Aydın’ı desteklediği ileri sürüldü.

Yeniçağ Gazetesi’nin 9 Ekim 2012 tarihli internet sitesinde yer alan habere göre; içlerinde Gürsel Şimşek’in de bulunduğu, Edirne’nin 7 delegesi de Koray Aydın’a tam destek verdi. “Serhat şehri Edirne’den, değişime tam kadro onay” ara başlığıyla verilen haberde, şu ifadelere yer verildiği görüldü:

“Edirne’nin 7 delegesi de MHP’yi iktidara taşıyacağına inandıkları değişimin mimarı Koray Aydın’la birlikte olduklarını ilan etti

Edirne, MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’a tam destek verdi. Şehre 300’ü aşkın araçlık bir konvoyla gelen Aydın’a partililer MHP İl Başkanlığı önünde davullu zurnalı bir karşılama yaptı. Aydın, ‘Başbakan Aydın’ sloganları arasında  MHP İl binasına girip teşkilatı ziyaret etti. Ardından 500’den fazla partilinin bulunduğu salona giren Aydın’ı Edirneliler coşkuyla kucakladı. Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, kürsüye kendisi dışındaki diğer 6 Üst Kurul Delegesi’ni de çağırarak Koray Aydın’a tam destek verdiklerini açıkladı. Koray Aydın ile birlikte Mehmet Tolga Akalın ve diğer delegeler Gürsel Şimşek, Ahmet Kara, Orhan Çakırlı, Ömer Demir, Mehmet Aktaş ve Erdoğan Orman elleriyle Bozkurt işareti yaparak Edirnelileri selamladı.”