Sonay CAN

 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetim Seçimleri’nde MHP’den (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan Belediye Başkan Adayı olduğunu bildirdiğimiz Av. Yaşar Aras’ın adaylığı, dün düzenlenen toplantıda resmen açıklandı.

MHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 16.30 sıralarında başlayan toplantıda, MHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Şimşek, partisinin Keşan Belediye Başkan Adayı’nın  Avukat Yaşar Aras olduğunu söyledi. Toplantıya; MHP İl Yönetim Kurulu Eski Başkanı Mehmet Tolga Akalın, MHP Edirne Eski Milletvekili Cemaleddin Uslu ile çok sayıda partili katıldı.

ŞİMŞEK: 30 MART SEÇİMLERİ BİR MİLAT OLACAK

Toplantıda ilk olarak söz alan Doğuş Şimşek, 30 Mart yerel yönetim seçimlerinin bir milat olacağının altını çizerek, “Bugün, burada MHP Keşan Belediye Başkan Adayı tanıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Keşan’ımız için de 30 Mart Yerel Yönetim Seçimleri bir milat olacaktır! MHP olarak, Keşan’da en başta söylediğimiz gibi, halkımızın karşısına güzel bir adayla çıkacağımızın sözünü vermiştik. Bugün de Allah’ımıza şükrediyoruz Keşan’ımıza hizmette örnek teşkil edecek bir abimizle yola çıkacağız.  Vatanımız ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. MHP’nin Keşan Belediye Başkan Adayı Avukat Yaşar Aras’tır.” dedi.

ARAS: GEÇMİŞTE ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIK

Daha sonra söz alan Aras, Keşan’a hizmet için yola 1970’li yıllarda çıktığını belirterek, partinin Keşan şubesini kurdukları zaman birkaç kişiyle çalışmaya başladıklarını ve meşakkatli yolu yürüdüklerini söyledi. Yaşar Aras şöyle dedi: “MHP’li olmak, büyük sorumluluklar ve özveri isteyen bir durumdur. MHP’li olmanın en büyük özelliği, millet ve devlet sevgisini baş tacı etmektir. Bu davanın mücadelesini, her türlü zor şartlar altında verdik. Oysa bugün siyaset yapmak çok kolay. Oysa biz, o zamanların zor şartlarında ve imkansızlıklar içinde çalıştık. O tarihlerde Edirne’de Keşan, MHP adına en fazla oy çıkaran ilçeydi. Seçimde meclise Şeref İşlek’i Edirne milletvekili olarak Meclis’e gönderdik. Ben bu partinin Keşan Belediye Başkan Adayı, Tekirdağ üçüncü sıra milletvekili adayı da oldum. Birdik, beraberdik. Yumruk gibiydik. İşte bu temel, bugün buraya partimizi getirdi. Şu anda partimiz, ses veren ve millet devlet sevdalısı olan insanların gönlünde yer etmiş bir partidir.”

“HÜKÜMET TARAFINDAN HUKUK ADINA YAPILAN SON DÜZENLEMELER, ANTİDEMOKRATİKTİR”

Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye 30 Mart Yerel Yönetim Seçimleri’nin sonuçlarıyla viraj alacak. 30 Mart’ta il genel meclisi seçimlerinin de olması, ülke genelinin bir yol haritasını gösterecek. Çıkacak olan tablo sonucunda, partiler gerekli çalışmaları yapacak ve halktan yana politikalar izleyen partiler bu seçimden başarılı çıkacak. Halkımızın sağduyusuna inanıyoruz. Bu millet, ne zaman ne dediyse doğru demiştir. Sandıktan çıkmak her şey demek değildir. Demokrasi, kurumlarıyla var olan bir kurumdur. İktidar olanlar, mevcut kurumları idare eder. Milli iradenin üstünlüğü yadsınmaz bir gerçekliktir. Ancak bu milli iradenin kullanılması, kişisel menfaatlere döndüğü an, o zaman orada dur demek gerekir. Bu seçimde seçmen, her ne kadar yerel seçim bile olsa, sağduyusunu ortaya koyacak. Son zamanlarda alınan kararlar, 40 yıllık hukukçu olarak bana göre Anayasa ihlalidir! Yargının yürütmeye bağlanması kabul edilemez. Çünkü, Anayasa’da kuvvetler ayrılığı ilkesi çok açıktır. Siz gizlilik kararı alınmış bir dosyada, bir savcı olarak, bir adli kolluk görevi ifa eden polise emir verdiğinizde, o gidip de valisine, amirine, emniyet müdürüne, bu dosya hakkında bilgi verme hakkına sahip değildir. Aksi yapıldığında, mahkemenin gizlilik kararı ihlal edilmiş olur. Hukuk adına yapılmış olan son düzenlemeler, antidemokratiktir.”

“KEŞAN’DA, ERİKLİ SAHİLİNDEKİ GİBİ BİR MODEL İZLEYECEĞİM”

Aras, konuşmasının ilerleyen bölümünde ise, belediye başkanı seçilmesi halinde,  Keşan bazında yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başlamış ve halen devam etmekte olan işleri devam ettirmek amacıyla göreve geleceğini belirten Yaşar Aras, daha sonra Keşan’ın ihtiyaçlarını tespit ederek, öncelik sırasına göre kendi çalışma programını uygulayacağını söyledi. Aynı zamanda Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı olan Aras, Keşan’daki çalışmaları Erikli Sahili örneğinde olduğu gibi bir program dahilinde uygulayacağını dile getirerek, “Keşan, iyi bir ticaret ve turizm merkezi. Burada bacasız fabrikalar tüter. Turizmin yanında boya sanayi olmamak şartıyla, organize sanayi bölgeleri de kurulabilir. Şimdiye kadar bir OSB kurulsaydı, en az 15 bin kişi çalışırdı.” dedi.  Konuşmasında, Keşan’da şimdiye kadar görev yapmış belediye başkanlarına teşekkür eden Yaşar Aras, “Daha aktif ve organize olarak belediyeyi yönetecek ve mevcut hizmetleri daha ileriye götürmeye çalışacağız. Bunları yaparken, belediyede halen çalışan personel mağdur edilmeyecek. Kimse ekmeğinden olmayacak. Elbirliği, gönül birliği ve işbirliğiyle çalışma gerçekleştireceğiz. Bu sayede insanları kucaklayacağız.”

“KİMSE ŞİMDİDEN FİSTAN BİÇMESİN”

Aras, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Biz 24 saatte nelerin değişebileceğini ve değiştiğini çok gördük. O yüzden daha şimdiden kimse, o seçilecek, bu seçilecek deyip, kimseye fistan biçmesin!”