AYŞİN SEÇİL GEZER

Köy okullarının durumu hakkında değerlendirmede bulunan Karakaş, “MHP olarak, kapanan köy okullarımızı ve taşımalı eğitim veren okullarımızı ziyaret ettik. Hazırlanan raporu; il başkanlığımıza ve İl Özel İdaresi’ne göndermiştik. Kapanan okulların kötü durumda olduğunu ve Yayla köyündeki okulun çatısının çöktüğünü görüyoruz. Kapanan okulların atıl durumda olması son derece üzücüdür. Okulların yerleri köy muhtarlıklarına, tahsisi ise bakanlığa aittir. Köy muhtarları, kapanan okul binalarını bakanlıktan istediklerini öğrendik. Ancak, herhangi bir sonuca ulaşılamadığını görmekteyiz. Suluca Köyü’nde bulunan okulun iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse; Tarım Lisesi ya da Yaşlı Bakım Merkezi olarak, değerlendirilebilir.” dedi.

YOLLARDA GEREKLİ BAKIM ÇALIŞMALARININ YAPILMASINI BEKLİYORUZ

Köy yollarının durumuna değinen Mehmet Karakaş, “Mecidiye-Beyköy, İzzetiye-Bahçeköy, Pırnarköy-Çeltikköy, Beyköy-Erikli Köyü arasındaki yolun kötü durumda. Ayrıca, yağışlar nedeniyle köy ve tarla yollarının bozulduğunu görmekteyiz. Havaların ısınmasıyla birlikte yollarda gerekli bakım çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İNSANLAR MAĞDUR DURUMDADIR

Karakaş, sözlerine şöyle devam etti: “Sazlıdere köyünün halen kanalizasyon alt yapısı bulunmuyor. Burası turizm bölgesi ve sahilinde yaklaşık 500 konut olmasına rağmen halen alt yapısı yok. 2014 yılında Çamlıca Belediyesi’nin kapanmasıyla birlikte Çamlıca, Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri ile sahilinde imar planları askıya alındı. 2014 yılından bu yana da insanlar mağdur durumdadır. Yetkililer, sorunun Ankara’da çözüleceğini ifade ediyorlar ancak, bir araya gelinememiştir.”

BİRLİKLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞIYIZ

Son dönemde suların ve su birliklerinin özelleştirilmesini değerlendiren Mehmet Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı: “MHP olarak su ve birliklerin özelleştirilmesine karşıyız. Birlikler yine kooperatifler aracılığıyla yönetilmelidir. Kooperatiflerin ya da birliklerin güçlendirilerek, suyun yine onlarda kalması sağlanmalıdır.”