Edirne’de üniversite öğrencisi milli karateci 22 yaşındaki Mehmet Burnaz’ın şüpheli ölümünün ardından polis tarafından başlatılan operasyon kapsamında bir eve düzenlenen baskında esrar ve ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili Mehmet Burnaz’ın ölümüne neden olan uyuşturucu hapı kendisine temin ettiği iddia edilen akrabası F.K. ve arkadaşı F.K.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 23 Şubat’ta hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve milli karateci Mehmet Burnaz’ın ölümünü şüpheli bularak inceleme başlattı. Polis, olay esnasında evde bulunan arkadaşları G.B. ve H.Ç.’nin ifadeleri doğrultusunda Mehmet Burnaz’ın ölümünden bir gün önce ve olay günü evinde uyuşturucu hap alındığı tespit etti. Polis yapılan araştırmada uyuşturucu maddeyi satan kişilerden birinin Burnaz’ın akrabası F.K. olduğunu belirledi. F.K.’nin, “Hükümlü olduğu halde kaçması” ve “Uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti yapma veya sağlama” suçlarından arandığının tespit edilmesi üzerine şüphelinin Çavuşbey Mahallesi’ndeki evinde arama yaptı. Dedektör köpeği Dark’ında katıldığı aramada satışa hazır vaziyette fişek halinde 112.81 gram kubar esrar, 38 gram toz esrar ve 44.69 gram ecstasy ele geçirildi.

ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN UYUŞTURUCU HAPI AKRABASI TEMİN ETMİŞ

Evde bulunan A.S. gözaltına alınırken, F.K. ve diğer ev arkadaşı F.K. yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında uyuşturucu maddeyi satan kişinin F.K. olduğu ve milli karateci Mehmet Burnaz’ın ölmeden önce kullandığı iddia edilen ecstasy ile aramada ele geçirilen uyuşturucu hapların şekil, renk ve ambleminin aynı olduğu tespit edildi. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen A.S. serbest bırakılırken, F.K. ve arkadaşı F.K.’nin yakalanması için araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.