S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Kooperatif’in Atakent’teki yönetim binasında, saat 13.00’da başlayan Genel Kurul’a Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Tolga Saltık ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural da izleyici olarak katıldı.

YÖNETİM AKLANDI

Kongrede, Hazirun Cetveli’ndeki imzaların toplanmasının ardından, Bakanlık temsilcileri Uğur Denktaşçı ve Güray Aral’ın gözetiminde gerçekleştirilen kongre, Kooperatif Başkanı İbrahim Ezer’in açılış konuşmasıyla devam etti. Ezer, toplantının hayırlı olması temennisinde bulunarak, misafirlere de Hoş geldiniz.” dedi. 55 ortağın imzasıyla verilen önerge ile kongrenin Divan Başkanlığı’na İsmail Yavaş, kâtip üyeliklere de Bülent Gülcü ile Ali Küçük Avcu getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporunun Kooperatif Başkanı İbrahim Ezer, Denetim Kurulu raporunun Yaşar Kaya, bilanço ile gelir gider tablosunun da Kooperatif Muhasebecisi Nuri Kurt tarafından okunmasının ardından raporlar müzakereye açıldı. Raporlar hakkında görüş belirten olmadığı için oylamaya geçildi ve Yönetim Kurulu faaliyet raporu oy çokluğu ile Denetim Kurulu raporu ve bilanço da oy birliği ile kabul edildi.

YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ 2 YILA ÇIKARTILDI

Daha sonra okunan gelir gider raporu da okunarak oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının üye aidatının belirlenmesi maddesinde söz alan muhasebeci Nuri Kurt, giderlerin karşılanması için üye aidatlarının artırılması gerektiğini ifade etti. Madde üzerinde belirtilen görüşlerin ardından, 40 TL olan üye aidatı oy çokluğu ile 50 TL’ye yükseltildi. Diğer maddelerin de yapılan oylamalarda kabul edilmesinin ardından Yönetim ile Denetim kurullarının huzur hakları görüşüldü ve huzur haklarının Yönetim Kurulu’na toplam bin TL, Denetim Kurulu’na da toplam 120 TL verilmesi kararlaştırıldı. Genel kurulda Yönetim ve Denetim kurullarının görev süresi görüşüldü. Yapılan değerlendirmelerin ve sunulan görüşlerin ardından oy çokluğu ile Yönetim ve Denetim kurullarının görev süresi de 1 yıldan 2 yıla çıkartıldı.

YENİ BAŞKAN MERİÇ SEÇİLDİ

Toplantıda son olarak İbrahim Ezer ve Yılmaz Meriç listelerinin yer aldığı seçime geçildi. 88 kişinin oy kullandığı seçimde, Meriç’in listesi 50 oy alırken, Ezer’in listesi de 38 oyda kaldı. Seçimi kazanan Yılmaz Meriç, Kooperatif ortaklarına ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacaklarını ve her zaman kooperatifin menfaatlerini koruyacaklarını dile getiren Meriç, “Keşan halkına daha iyi hizmet verebilmek için daha dikkatli ve özenle çalışacağız. Bizleri bu göreve layık gören tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Hayırlısı olsun.” şeklinde konuştu.