HABER MERKEZİ

Saat 14.00 sıralarında okula gelen Başkan Helvacıoğlu, burada Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Murat Aras tarafından karşılandı.

2/D Sınıfı Öğrencisi Nehir Dinçer’in duyarlılığı ile başlayan ve Sınıf Öğretmeni Tuncay Balcı önderliğinde sınıfın iyilik hareketine dönüşen etkinlik sayesinde Keşan Belediyesi 2. El Eşya Merkezi’nin aracılığında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kıyafet, ayakkabı ve çok sayıda oyuncak toplandı.

“Paylaşarak Daha Mutluyuz” sloganıyla hayata geçen etkinlik hakkında öğrenci, öğretmen ve idarecilere çok teşekkür eden Mustafa Helvacıoğlu, “Öğrencilerimiz artık kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı ve oyuncakları toplayıp bizlere teslim ediyorlar. Biz de toplanan eşyaları yıkayıp, ütüleyip hazırlıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Öğrencilerimize duyarlılıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bu tip projeleri ilerleyen dönemlerde daha da geliştireceğiz. Hem sizler hem biz Keşan’daki ihtiyaç sahiplerinin sorunları ortadan kaldırana kadar beraber hareket edeceğiz. Paylaşmak çok önemli. Paylaşmayı bizlere en iyi öğretecek kişiler de sizlersiniz.” dedi.

Başkan Helvacıoğlu ilerleyen dönemlerde kurmayı planladıkları vakıf aracılığıyla bu tür güzel uygulamaları daha da geliştireceklerini, sinemaya gitmeyen öğrenciler için belediye ve öğrencilerin işbirliğinde paylaşım ve tasarruf odaklı ortak projeler üreteceklerinin altını çizdi.

Okul Müdürü Murat Aras da bu güzel etkinlikte Başkan Helvacıoğlu’nu hem kendileri hem de öğrencileriyle birlikte ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını bildirdi.

Başkan Helvacıoğlu, daha sonra okuldaki anasınıflarını gezerek öğrencilerle birebir ilgilenip hatıra fotoğrafları çektirdi.