DİNİMİZ AİLEYİ KORUMA ALTINA ALMIŞTIR

Aile içi şiddet konusunun zaman zaman gündeme geldiğini belirten Yeniçeri, “Bununla ilgili olarak konuya destek verebilecek kurumlar ile eşgüdüm içerisinde çalışabiliriz. Hz. Peygamberin aile hayatının çok iyi irdelenmesi gerekir. Peygamberimizin ahlakı Kuran-ı Kerim’dir. Hz. Peygamberin aile hayatını örnek almamız gerekiyor. Dinimiz şiddeti kesinlikle yasaklıyor ve aileyi korumaya alıyor. Örneğin yalan söylemek çok büyük günah. Ama birkaç yerde yalana müsaade ediliyor. Eşlerin arasını düzeltmek için ufak tefek yalanlara cevaz verilmiş. Aile bu kadar önemli yani. Şu anda kurum olarak aile irşat bürosunu ilçemizde açmak üzereyiz. Bu büromuz ailede şiddete maruz kalmış insanlar müracaat edebilecek. İlçemizde kurumlar arası eşgüdüm ile bunun üstüne gidilebilir. Geçmişte konuyla ilgili olarak konferanslarımız oldu.” dedi.

GENÇLER BİRİBİRİNİ SEVEREK EVLENMELİ

Kişilerin severek evlenmesi gerektiğini ifade eden Süleyman Yeniçeri, şunları söyledi: “Büyüklere de danışılarak yapılan evliliklerde bu tip şeyler olmuyor. Aile kurulması, tarafların özgür iradeleri ile ortaya çıkıyor. Nikahta büyüklerin rızasının aranmasında bir mana var. Aile içi şiddet sadece kadına yönelik değil. Bunun önlemesi için aileye sevgi, aşk, muhabbet girmesi gerekli. Yani bunlar olursa şiddet olmaz”

İNANAN İNSAN İNTİHARI KURTULUŞ OLARAK GÖRMEZ

İntihar vakalarının basında yer aldığının altını çizen Süleyman Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç ummadığımız insanlarda da ortaya çıkabiliyor. Bu konunun moral ve motivasyon açısından irdelenmesi gerek. Aile içi şiddette veya intiharlarda moral ve motivasyonun eksik olduğuna inanıyoruz. Bu insanların iç dünyalarına girmek lazım. Adamın içinde kazanlar kaynıyor. Her insanın içerisinde moral, motivasyon ve maneviyata ihtiyaç var. İnsanlar neticede inançlı insanlar ve dinimiz intiharı ve şiddeti yasaklıyor. İntihar büyük bir günah. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmekle bir tutuluyor. Allah’ın sana vermiş olduğu ömrü yaşayacaksın. Sıkıntılar olabilir, bunlarında bir imtihan olduğunu unutmayalım. Bunlar ahirete yönelik yatırımlar. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Ahiret mahkemesinde bu hesaplar görülecek. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmayacak. İnanan insanın, intiharı kurtuluş olarak görmesini düşünemiyorum. Adam öldürme ve intiharın karşılığı ebedi cehennemdir. Akıl gittiyse artık aklı olmayanın dini de yoktur. Kişi sorumlu değildir.”