Makine Yüksek Mühendisi Murat Dinç doğalgaza geçecek apartman ve sitelere uyarılarda bulundu.
Keşan’da doğalgaz alt yapı çalışmaları devam ederken apartman ve sitelerde doğalgaza dönüşüm hazırlıkları da hız kazandı. Konuyla ilgili, Makine Yüksek Mühendisi Dinç, Keşan’da bazı bölgelerin bu kış doğal gaz ile ısınabileceğini belirterek, katı yakıttan doğalgaza geçecek apartman ve site sakinlerine ısıtma, yani kalorifer sistemlerinde değişiklik yapmadan önce hukuki prosedürleri yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti.  Apartman ve sitelerde katı yakıttan doğalgaza geçiş sürecinde bir takım hukuki yaptırımların olduğunu kaydeden Dinç, apartman ve site yöneticilerinin konu ile ilgili uzmanlara danışmasının önemine dikkat çekti.
Dinç, Keşan’a doğalgazın yeni gelmesi sebebiyle vatandaşların büyük çoğunluğunun doğalgaz konusuna yabancı olduğunu dile getirerek, “Temiz ve konforlu bir enerji ama ciddi bir çalışmayı gerektiren sektör. Katı yakıttan doğalgaza geçiş yaparken apartman ve sitelerde alınması gereken ortak kararlar söz konusu olmakla birlikte tesisat da mutlaka projelendirilerek yapılması gerekiyor” dedi.
Murat Dinç, apartman ve site yöneticileri ile vatandaşın en çok merak ettiği; ısıtma sistemi yani kalorifer sisteminde yapılacak olan değişiklerin neler olduğu ve bu işlerin ne şekilde yapılması gerektiğini şöyle açıkladı: 
GENEL KURUL KARARI ALINMALI
“Öncelikle, binamızın ısıtma sistemi yani kalorifer tesisatı ortak kullanım olduğundan dolayı bu sistemde yapılacak olan her hangi bir değişiklik ancak ve ancak konusu doğalgaza geçiş olan olağan üstü genel kurullarda veya maddelerinde doğalgaza geçiş olan olağan genel kurullarda bina sakinlerinin alacağı ortak ve ya salt çoğunluk kararları ile yapılabilir. Bu anlamda apartman sakinlerinin doğalgaza geçiş sırasında karşılaşacağı üç farklı durum ve bu durumlarda yapılması gereken işlemleri de şu şekilde sıralayabiliriz:
MERKEZİ KATI YAKITTAN MERKEZİ DOĞALGAZA GEÇİŞ KARARI

1-Metrekare büyüklüğü 2.000 m2 'den az veya çok ana yapılarda merkezi katı yakıttan merkezi doğalgaza geçiş kararı tüm kat maliklerinin salt çoğunluğu (sayı ve arsa payı bakımından) ile yapılır. Yani bu karar merkezi sistem mantığını değiştirmiyor. Ayrıca katı yakıta göre  daha temiz ve enerji verimliliği yüksek olan doğalgaza geçişi sağlıyor. 
Bu kararı alırken de ister birinci toplantı ister ikinci toplantı da (konusu geçiş olan olağanüstü genel kurulda veya maddelerinde yazılı olan olağan genel kurulda) tüm maliklerin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu ile karar alınır. Yani 36 daire var ise en az 19 bağımsız bölüm. (Arsa payı oranı olarak da salt çoğunluk sağlanmış ise alınabilir.) 
MERKEZİ KATI YAKITTAN BİREYSEL DOĞALGAZA GEÇİŞ KARARI

2-Merkezi katı yakıttan bireysel doğalgaza geçiş kararı alınırken bina kullanım alanlarının büyüklüğüne göre iki durum söz konusu;
SALT ÇOĞUNLUK ONAYLAMALI
A-) Metrekare büyüklüğü 2.000 m2 'den az olan ana yapılarda merkezi katı yakıttan bireysel (kombi) doğalgaza geçiş kararı tüm kat maliklerinin salt çoğunluğu (sayı ve arsa payı bakımından) ile yapılır. Bu karar merkezi sistem mantığını değiştiriyor. Katı yakıta göre  daha temiz ve enerji verimliliği yüksek olan doğalgaza geçişi sağlıyor ancak, bu verimlilik kombi sistemi olduğundan olması gereken gerçek verimlilik değil. 
Bu kararı alırken de ister birinci toplantı ister ikinci toplantı da (konusu geçiş olan olağanüstü genel kurulda veya maddelerinde yazılı olan olağan genel kurulda) tüm maliklerin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu ile karar alınır. Yani 36 daire var ise en az 19 bağımsız bölüm ‘evet’ demeli. (Arsa payı oranı olarak da salt çoğunluk sağlanmış ise) 
OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALINMALI
B) Metrekare büyüklüğü 2.000 m2 ve daha çok  olan ana yapılarda merkezi katı yakıttan bireysel (kombi)  doğalgaza geçiş kararı tüm kat maliklerinin oybirliği (sayı ve arsa payı bakımından) ile yapılır. Bu karar merkezi sistem mantığını değiştiriyor. Katı yakıta göre  daha temiz ve enerji verimliliği yüksek olan doğalgaza geçişi sağlıyor ancak, bu verimlilik kombi sistemi olduğundan ENVER’e göre (Enerji Verimliliği Kanunu) olması gereken gerçek verimlilik değil. 
Bu kararı alırken de ister birinci toplantı ister ikinci toplantı da (konusu geçiş olan olağanüstü genel kurulda veya maddelerinde yazılı olan olağan genel kurulda) tüm maliklerin sayı ve arsa payı bakımından oybirliği ile karar alınır. Yani 36 daire var ise 36’sının da onaylaması gerekir.”

Murat Dinç, son olarak gerek doğalgaza geçiş aşamasında gerekse tesisatta yapılacak değişiklik ve yeni tesisatlarda mutlaka bir makine mühendisine danışılması gerektiğinin belirterek, “Doğalgaz temiz ve konforlu bir enerji ancak, doğru uygulama yapılmadığında tehlikeli sonuçlar doğurabilir.” dedi.