Bülent Saylam

Keşan Final Dergisi Kurucu üyesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, son günlerde gündemde çokça yer alan Keşan Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi hakkında görüş bildirdi. Bezbaş, “Meydan, meydana çıkmadan karar verilmeli, bu proje ticari bir proje mi olacak?” diyerek konunun enine boyuna çok düşünülmesini söyledi.

TEKİRDAĞ’DAKİ TEKİRA GİBİ AVM Mİ OLACAK

Mustafa Bezbaş, halkın Keşan’ın merkezinin rant için beton bloklarla çevrilerek, trafiğin felç olmasını istemediğini ve yerli esnafın bittiği Tekirdağ’daki Tekira örneği gibi bir AVM’nin mi olacağını birbirlerine sorduğunu ve bundan endişe duyduğunu ifade etti. Bezbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu meydan bir AVM mi olacak, yoksa her kesimin yararlanacağı yayalaştırılmış, trafiğin olmadığı yeşilin korunduğu, sosyal ihtiyaçların karşılandığı, parası olanın da olmayanın da gezebileceği bir meydan mı olacak, Keşan önce buna karar vermeli.”

KENT İNSANIN YEŞİL ALAN ÖZLEMİNİN KARŞILANDIĞI BİR MEYDAN İSTİYORUM

Keşan Belediyesi’nce yapılması düşünülen “Meydan Projesi”nin Keşan’ın gündemine oturduğunu söyleyen Bezbaş,  konuyla ilgili her kesimden düşüncenin peş peşe açıklanmasının, bu projenin çok tartışılacağının işareti olduğunu kaydetti. Bezbaş, kent insanının Keşan’a gelen misafirlerine “İşte benim şehrim” diyeceği bir meydan istediğini ifade etti. Bezbaş, “Herkesin meydanı kafasında belli, kent insanı ve üniversite gençliğinin kültürel ihtiyaçlarının karşılanabileceği Keşan’ın Kültür Merkezi olacak, kent insanının yeşil alan özleminin karşılandığı bir meydan istiyorum.” dedi.

KEŞAN KENT MÜZESİ DE BU PROJEDE MUTLAKA OLMALI

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, meydan projesinin siyaset üstü tartışılmasını ve projeye emek verenlerin düşüncelerine de saygı duyulmasını beklediğini, konunun inatlaşarak değil de Keşan’ın demokrasi kültürüne uygun her kesimin memnun olacak bir şekilde çözülmesinden yana olduğunu kaydetti. Bezbaş, son olarak şunları söyledi: “Keşan’da yıllardır eksikliğini hissettiğimiz Keşan Kent Müzesi de bu projede mutlaka olmalı. Başlığa tekrar dönelim. Meydan projesi ticari bir proje mi olacak sadece zenginlerin alışveriş yapabildiği AVM mi olacak? Yoksa sosyal ve kültürel donatılarıyla tüm Keşanlıların yararlanacağı parasız da gidilebilen bir sosyal alan mı olacak bence önce buna karar vermeliyiz. Meydan, Meydana çıkmadan Keşan bunun kararını vermeli. Benim tercihim halk projemde sosyal ve kültürel olanı. Gelecekle ilgilenenlere bir not, Tekira’nın Tekirdağ esnafını ve trafiğini ne hale getirdiği ve bu olumsuzlukların Tekirdağ’da yerel iktidarı değiştirdiği herkesçe bilinen bir durumdur.”