BÜLENT SAYLAM

Bezbaş, Almanya’nın kırmızı etle vatandaşının bağışıklık sistemini arttırdığını ve sahte yiyecek üretenleri affetmediğini, ithalatı değil kendi üreticisini koruduğunu da söyledi. Bezbaş son olarak da “Ülkesini seven insanların üretmesi gerekir” dedi.

ÜRETİM ARTINCA KIRMIZI ET FİYATLARI DA DÜŞERDİ

Et ithalatı yerine meraların ıslah edilmesi durumunda 100 milyon küçükbaş hayvanı bakabildiğini iddia eden Bezbaş şunları söyledi: “Tam da bugünlerde konuşmalıyız bu konuyu üretim: Herkes Almanya’nın virüsle savaştaki başarısını konuşuyor. Almanya sosyal devlet olmayı başardı; vatandaşını ucuz kırmızı ete ulaştırdı. Kırmızı et yiyen Alman vatandaşlarının bağışıklık sistemi güçlendi. Almanlar halkını ucuz Kırmızı et, Süt ve Yumurta gibi Protein zengini yiyeceklerle besledi, sahte yiyecek üretenleri affetmedi ithalatı değil kendi üreticisini korudu diyemiyor. Sertifikalı buğday tohumunu duydunuz mu? 100/25 verim artışı sağlıyor. Türkiye’nin yıllık buğday üretimi 20 milyon ton. Üreticilerin tamamına sertifikalı buğday (TİGEM ve sertifikalı tohum üreten özel sektör tarafından üretilip) üreticiye Devlet tarafından ücretsiz verilse yıllık buğday üretimi artışımız tam 5 milyon ton oluyor. Maliyet üretimin 500 de1’i. Üretim artışı için küçük bir örnek daha. Meralarımız ıslah edilse Türkiye’nin küçükbaş hayvan varlığı (koyun Keçi 50 milyon civarı). Nüfus 83 milyon üretim yetmiyor milyarlarca dolarımız kırmızı et ithalatına gitti oysa meralarımızı ıslah etseydik 100 milyon küçükbaş hayvanı daha bakabilirdik. Milyarlarca dolarımız da yabancı ülke üreticisine gitmezdi. Üretim artınca kırmızı et fiyatları da düşerdi. Üretici de meralardan yararlanacağı için yem yükünden kurtulur eti ucuz satsa da para kazanır daha çok üretim yapardı. Ülkesini seven insanların üretmesi gerekir; ülkesini seven politikacıların da her alanda yerli üretimi ve üretim artışını teşvik etmesi gerekir.