BÜLENT SAYLAM

23 Ekim 2018 Salı günü gerçekleşen ziyarete Bezbaş’ın beraberinde Belediye Meclisi üye aday adaylarını Keşan TSO Yönetim Kurulu karşıladı. Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Bezbaş’a aday adaylığı sürecinin hayırlı olmasını dileyerek sözü Bezbaş’a bıraktı. 

Bezbaş konuşmasında, “Keşan’ı, en iyi temsil eden kurum sizsiniz. Sivil toplum olarak mücadele eden en büyük kuruluş sizsiniz. Sivil toplumla mücadele etmek büyük cesaret ister, herkesin yapabileceği iş değil. Bu işi yaparken kendimizden ve zamanımızdan vakit ayırmamız gerek. Bizim güzel bir Keşan yaratma ve Keşan’ı yenileme hayalimiz var. İddialı bir aday adayıyız, inşallah bu kurul gerçekleştiğinde sizlerle her zaman birlikte olacağız. Hiç kimseye biz yaptık oldu havası yaşatmayacağız. Sizlerle birlikte şehrimizin ticaretin canlanması için önerilerinizi ve isteklerinizi direk kabul edeceğiz. Herkes şehrin daha iyi olmasını daha iyi gelişmesini istiyor. Biz şehrimizi ne kadar güzel hale getirirsek, şehir o kadar güzel olur. Turist çeker hale gelirse ticaret o kadar gelişir.” 

Gezdikleri şehirlerde, gelişmelerin ortak kararlar alınmasın sonucuyla oluştuğunu dile getiren Şapçı şunları söyledi: “Gelişmiş şehirleri ziyaret ettiğimizde hep dikkat ettiğimiz noktalardan biri ortak akıl toplantılarının yapıldığı, sadece siyaset ve iş dünyası değil, devletin birimlerinin olduğu, herkesin katıldığı toplantılarda sunulan projelerde bakış açısının katkıları, avantaj ve dezavantajlarının ortak konuşulup ortak çıkarlarla hareket edilen şehirlerin geliştiğini gördük.” 

Şehirdeki çalışmalara toplumsal katılımın az olduğunu vurgulayan Bezbaş konuşmasına şunları ekledi, “Dünya’da nasıl başarılı olacağımızın hikâyesi belli, başarılı olan marka şehirleri yalnız belediye başkanlarının yaptıklarıyla değil, sivil toplumla birlikte büyük bir sinerjiyle çalışmalarıyla gelişmiş birer şehirdir. Bizlerin geri, kalmasında toplumsal çalışmaların eksik olduğunu fark ediyoruz. Yürürlülük esası toplumsal çalışmalara katılım çok az. Bu bizi gelişmiş toplumdan uzaklaştırıyor. Biz şeffaflık esası üzerinden her şeyi yapmak istiyoruz. Yapacağımız her işte, döşeyeceğimiz her granitin rengine kadar sivil toplumun ve halkın görüşlerini almak istiyoruz. Bu şehir bizim ortak yaşayacağımız şehir. Makinelerin konuştuğu bu çağda biz boş işlerle, ego tatminleriyle uğraşmamız gerektiğinin farkındayız,”