Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakini kadınlar, Muharrem Ayı nedeniyle dün bin 200 kişiye aşure dağıttı.

Saat 12.20 sıralarında, Rasim Ergene Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehanede başlayan aşure dağıtımına Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, İlçe Müftü Vekili İbrahim Kuş, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Meclisi ile Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nin bazı üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, sözü mahalle sakinlerinden Hatice Öcal’a bıraktı.

ÖCAL: ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

Nuh Peygamber zamanından beri atalarımızdan bize devam eden Muharrem Ayı’nın on birinci gününe denk gelen bugünü, Aşure Günü olarak kutlayıp gelecek nesillere örnek olmak istediklerini ifade eden Öcal, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve gazilerimiz başta olmak üzere mahallemizde bulunan ve 3 mahalleye hizmet veren Ali İhsan Çuhacı Okulu’nun yapılmasına vesile olan Ali İhsan Çuhacı’ya ve bugüne dek mahallemizden dünya aleminden ahiret alemine intikal eden büyüklerimizin ve küçüklerimizin anısına böyle bir hayra vesile olmak istedik. Sizler de bu özel günümüze katılarak bizleri onore ettiniz. Allah hepinizden razı olsun, cümlemize yapılan bu hayırdan Allah katında mükafatlandırmayı nasip etsin.” dedi. 

ÖZCAN: BU GELENEKLER NİCE SENELERCE SÜRSÜN

Belediye Başkanı Özcan da burada yaptığı konuşmada, kültür açısından çok zengin bir toplum olduğumuzu dile getirerek, “Arzu ettiğimiz, modern demokrasilerde tüm kültürlerin özgürce yaşamasıdır. Bu geleneğimizi, kültürümüzü yaşatmada katkıda bulunan sizlere çok teşekkür ediyorum. Nice seneler bu gelenekler sürsün, hatırda kalsın. Ellerinize sağlık. Katkı verenlerden Allah razı olsun” dedi.

DINKIRCI: SEVGİMİZ SAYGIMIZ EDEBİYETE KADAR SÜRSÜN

Son olarak konuşan Kaymakam Bekir Dınkırcı ise aşurenin kültürümüzün bir parçası olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Toplumumuz, birliğimizi, beraberliğimizi ön plana aldığı takdirde bizleri çok güzel günler bekliyor. Bugün de bunun bir vesilesi. Ben emek, destek, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Sevgimiz, saygımız ebediyete kadar sürsün.

Müftü Vekili İbrahim Kuş tarafından yapılan duanın ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı. Mehmet Özcan da aşure tenceresinin başına geçerek tabaklara aşure doldurdu. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik boyunca bin 200 kişiye aşure dağıtıldığı öğrenildi.