AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı İş Adamı Mustafa Mercan, dün Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek’i Koyuntepe’deki birlik binasında ziyaret ederek, Hamzadere Barajı’nın bölgeye katkılarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Saat 15.25 sıralarında beraberinde AK Parti eski Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyesi Harun Palabıyıkoğlu ile birlikte Koyuntepe Köyü’nde bulunan birlik binasına gelen Mercan’ı, burada Birlik Başkanı Şimşek, Birlik Müdürü Önder Çetinkaya ve personel tarafından karşılandı.

 BURAYA SİYASİ KİMLİĞİMLE GELMEDİM
Birlik başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretin belediye başkan aday adaylığı ile hiçbir ilgisinin olmadığını, Keşan’ın siyasette ve ticarette elinde bulunan farkındalıklara dikkat çekmek istediğini kaydeden Mercan, şöyle konuştu: “Daha önce de söylediğim gibi Keşan’ın siyasette ve ticarette fırsatları var. Ticaretteki fırsatlarda ise etrafımızda olanların farkında olmamızdır. Bunun da en büyük örneği yarın öbür gün bizim istikbalimiz olacak olan Hamzadere Barajı ve onun getireceği şeylerdir. Ben bugün burada siyasi kimliğimle bulunmuyorum. Burada bulunma amacım,  Hamzadere’nin farkındalığını yaratmak ve duyurmaktır.

HAMZADERE’YE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Hamzadere’ye sahip çıkılması gerekiyor. Hamzadere’nin ciddiye alınması, onun Keşan’a neler katacağını iyi anlayabilmek için, özellikle birlik yöneticilerine yardımcı olunması, onlara destek verilmesi ve motive edilmesi gerekiyor. Çünkü bu bölgenin zenginliği Keşan’ı direkt olarak ilgilendiriyor. O nedenle Hamzadere’ye sahip çıkmalıyız”

ŞİMŞEK: ŞU AN YÜZDE ON KAPASİTEYLE FAALİYETTEYİZ

Birlik Başkanı Seçkin Şimşek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hamzadere Barajı hakkında şu bilgileri verdi: “Hamzadere Barajı, 330 bin dönümlük bir alanı sulayabilecek kapasitede bir baraj. Şu anda barajımızdan yüzdeon oranında sulama yapıyoruz. Yani yaklaşık 40 bin dönüm civarında bir sulama bu yıl Hamzadere’den yapılıyor. Ama önümüzdeki 2-3 yıl içinde baraj tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde, buradan en çok payı alacak olan yer Keşan. En çok arazi Keşan’da sulanacak.

 SULAMA KANALI PROJELERİNİ KEŞAN’DAN BAŞLATACAĞIZ

Nisan’ın 29’unda yapılan kanal ihalesinde 270 bin dönümlük bir sulama ihalesi daha yapıldı. Bu ihaleden sonra yakın zamanda çalışmalar başlayacak. Temmuz ayı gibi çalışmaların başlayacağını düşünüyoruz. Biz bu projeye ilk olarak Keşan’dan başlayacağız. H1, H2 ve H3 projelerinde ağırlığı biz Keşan’a veriyoruz. Daha sonra da Telmata bölgesine ağırlık vereceğiz.  Buralar da bizim birliğimize istihdam sağlayacak. Hamzadere Barajı, 2014 yılında Keşan’ın uç ovalarına kadar gelecek. Şu anda 10’da bir oranındayız. Birlik için ve bölge için ciddi bir gelir kaynağı olacaktır.  Bu projeler de 3 yıl içersinde bitecek.  Bu projelerimizin içinde Hamzadere’den Keşan tek pompa ile su götürme çalışmalarımız var. Bir sürü kapalı yerde istasyonlar kurulacak. Bölgemiz ve halkımız için güzel bir proje.  Hamzadere, sadece İpsala’da olan bir baraj değil, İpsala, Enez ve Keşan’ı birleştiren bir barajdır.”

 Ziyarete katılan gazetecilerin “Hamzadere Barajı’ndan, Keşan ne kadar faydalanacak?” sorusunu yanıtlayan Şimşek, “Keşan Hamzadere’den en büyük payı alacak ve yüzde 50 oranında yararlanacak. Yani Hamzadere tam anlamıyla hizmet vermeye başladığında, bunun yarısından Keşan bölgesi yararlanacak. Yani potansiyelinin yarısı Keşan’a gelecek. İpsala’da duran bir baraj olarak gözükse bile Hamzadere’nin veriminin yüzde 50’si Keşan’a gelecek” dedi.

MERCAN: HAMZADERE BÖLGEMİZİN İSTİKBALİ OLACAK

Tekrar söz alan Mercan da Hamzadere’nin Keşan ve bölge için büyük bir şans olduğunun ve özellikle Keşanlıların bunu iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizerek “Hamzadere Barajı, Keşan için büyük bir şanstır. Keşan’ın istikbali olacaktır. Bölgedeki çiftçilerimizin, Keşan’ın, Enez’in İpsala’nın zenginleşmesine neden olacak bir projedir. O nedenle buraya sahip çıkılması gerekiyor” diye konuştu.

Bir saat kadar süren ziyaret, Mercan’ın, Hamzadere Barajı ile ilgili olarak Birlik Başkanı Seçkin Şimşek ve Birlik Müdürü Önder Çetinkaya’dan bilgi alması ve görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.