Yapımı bir süredir durma noktasına gelen Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatının, müteahhit firma ile anlaşmaya varılması nedeniyle kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi.

“YENİ ÇALIŞMA RAPORU SUNDU”

İnşaat çalışmaları oldukça hızlı başlayan, ancak özellikle son dönemde durma noktasına gelen Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatını alan müteahhit firmanın, yaklaşık 20 gün önce kendilerine gönderilen ihtarı dikkate alarak, dün Keşan Belediyesi’ne yeni çalışma raporunu sunduğu öğrenildi. Geçtiğimiz gün konuyla ilgili olarak, müteahhit firmaya ihtar çekildiği ve 25 Ağustos 2014 Pazartesi (dün) itibarıyla yeni çalışma raporu sunması gerektiği, aksi halde ihalenin iptal olacağı yönünde açıklamalar yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, müteahhit firmanın gerekli evrakları kendilerine sunduğunu ve çalışmanın kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

YÜKSEL: “BU İŞ EN AZ 5-6 AY UZADI”

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatında yaşanan son olaylar ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nden işyeri alacak olan esnafın ve halk pazarında tezgah açan esnafın bu konuda büyük beklenti içerisinde olduğunun altını çizerek, inşaatın yaklaşık 1 buçuk-2 aydır durma noktasına geldiğini söyledi. Esnafın yaşadığı mağduriyetin hâlâ devam ettiğini belirten Yüksel, “Bu şartlarda Pazaryeri Kompleksi’nin yılbaşına kadar tamamlanması pek mümkün gözükmüyor. Yılbaşına kadar tamamlanmış olsaydı, en azından müşteriler alışırdı. Aynı firma inşaata kaldığı yerden devam etse en azından 5 ya da 6 ay uzar diye düşünüyoruz. Bunun nedeni de inşaatın henüz %50 seviyelerinde olması. Kaba inşaat tamamlansa bile ince işçilikleri de zaman istiyor.” dedi.

“BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

İnşaat başladığında, tüm esnaflar olarak, “Yılbaşında taşınırız” düşüncesi taşıdıklarını, ancak bu düşüncelerin gerçekleşmesinin bir hayli zor gözüktüğünü belirten İsmail Yüksel, şunları söyledi: “İşi başka firma da alsaydı bu iş 6 ay uzardı. Mevcut firmanın devam etmesi halinde de iş yine aynı şekilde uzayacaktır. İnşaatın tamamlanması kesinlikle 2015 yılının 4. ayını bulacaktır. Şu anki şartlarda, inşaat tamamlanana kadar mevcut pazaryerinde ekmeğimizi kazanmaya bakacağız. Başka çaremiz yok. Fakat bir an önce inşaatın tamamlanması ve esnafın yeni yerine geçmesi son derece önemli. Belediye Başkanımız da bunu çok istiyor.”