BÜLENT SAYLAM

KUVANCI: “DEVLETİMİZİN BİZLERE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ”

Olcay Kuvancı, normalleşme takviminin açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Düğünlerde, 15 Haziran’a kadar saat ve yeme-içme konusunda belirli bir sınırlama söz konusu. 15 Haziran’dan sonra farklı bir sistemin uygulanacağı ifade ediliyor. Biz, tam açılmanın olması gerektiğini düşünüyoruz. Pandemi süreci birçok sektör gibi müzik sektörünü de vurdu. Müzik sektörü ve müzisyenler can çekişiyor. Herkes zor ayakta duruyor. Bunların göz önüne alınarak gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz. Devletimiz, 3 bin-5 bin TL destek vermekten ziyade, sezonu komple açsın ve bizler işimizi yapalım. Olaya sadece müzik sektörü olarak bakılmamalı. Ayakkabıcısından tutun, giyimcisine kadar her sektörde canlılık yaşanır. Devletimizin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz.”

“HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE DESTEK VERİLECEK”

Devlet tarafından müzisyenlere verilen 3 bin TL’lik destekler hakkında konuşan Kuvancı sözlerini şöyle bitirdi: “Bu desteğin sadece vergi mükellefi olan müzisyenlere verileceği ifade edildi. Bununla ilgili gerekli başvuruda bulunduk. Biz, vergimizi verip devletimize destek sağlasak da, vergi ödemeden müzik yapan arkadaşlarımız zor durumdaydı. Bununla ilgili kamuoyu oluşturuldu. Kültür Bakanlığı’nın ‘müzik susmasın’ adı altındaki projeden haziran ayı içerisinde gerekli desteğin verileceği belirtildi. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

GEZER: “EKMEĞİMİZİN DERDİNDEYİZ”

Müzisyen Orkun Gezer de konuyla ilgili şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle, 1,5 yıldır kimse sahne alamıyor. Sadece müzik yaparak geçimini sürdürenler için zor bir dönemden geçildi. Devletten yeterli destek alınamadı. Müzisyenler, geçimini sürdürebilmek için ek iş aradılar ya da bugüne kadar olan birikimlerini, yatırımlarını tükettiler. Biz, ekmeğimizin derdindeyiz. Müzisyenler olarak, güzel haberlerin verilmesini bekliyoruz.”