AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Belediyesi’nin TANAP projelerinden gerektiği şekilde yararlanmadığını aktaran Nanta, “Yerel gazetelere baktığımızda; Keşan Belediyesi’nin, TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi)’ın sosyal sorumluluk projesi adı altında Keşan’a destek amacıyla sunduğu bir fırsatı beceriksiz ve dar bir görüş açısıyla nasıl ziyan ettiğini gördüm. Bu duruma çok üzüldüm. Keşan Belediye Başkanı, uçak batığı projesiyle oradaki dalış sporunun geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Keşan’da bu kadar çok sorun varken, bu sorunların giderilmesine yönelik ciddi bir fırsat yakalanmışken bu fırsatın çarçur edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Keşke Belediye TANAP’ın sunduğu bu fırsatı şehir merkezindeki çöp konteynırlarının zemine gömülü hale getirilmesi projesi için kullansaydı. Alt yapının ve yolların güçlendirilmesi konusunda da değerlendirilebilirdi. Belediye 3 proje hazırlamış. Bunlardan biri çöp aktarma sistemine ilişkin proje; treyler sistemi, bunu uygun buluyoruz. Bunu çok profesyonelce yapması lazım. Bakalım bunda ne kadar başarılı olunacak, göreceğiz. Sen iyi bir şekilde çöplerini toplayamazsan bu aktarma sistemi göstermelik olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ARITMA TESİSİ ÇALIŞMIYOR

Erikli Sahili’ne girildiğinde lağım kokusundan durulmadığını belirten Nanta, “Yıllardır belirttiğimiz gibi oranın arıtma tesisi çalışmıyor, kapasiteyi kaldırmıyor. Buna yönelik hiçbir çalışma yapılmıyor. Keşan,  Saros’un incisi olabilecek bir yerken şu an çöplüğü olmuş durumda. Biz Sarosumuzu böyle böyle kaybediyoruz.” dedi.

YOLLAR YAMA TUTMAZ DURUMA GELDİ

Keşan içerisindeki yollarının durumuna da değinen Beyhan Nanta, “Artık şehir içindeki yollar yama tutmaz duruma geldi. Yollarda artık kendi kendine çukurlar oluşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Hastane Caddesi’nde bir olay olmuştu. İstiklal Caddesi’nde de çukurlar oluşmuş. Bunlar Keşan için yüz karası durumlar. Belediye yıllardır; ‘Ben altyapı projesi hazırladım, ben altyapıyı bitirdim’ diyor. Keşan’ın beklediği çalışmalar bunlar mıydı? Bu tip eksiklikler ve beceriksizlikleri Keşan halkı kesinlikle hak etmiyor. Bir an önce Keşan halkının AK Parti belediyeciliğiyle karşılaşmasını istiyoruz. Bu fırsatlardan profesyonelce yararlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

KEŞAN HALKININ ÇÖZÜMLER ÜRETEN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA İHTİYACI VAR

Keşan Belediyesi’nin resmi internet sayfasında hala yıllar önceki plan ve projelerin yer aldığını kaydeden Nanta, sözlerini şöyle noktaladı: “Belediye’nin internet sitesine baktığımda hala 2010 ve 2014 yılı planlamalarını görüyorum. Hala o projeler tamamlanacak. 2014 yılı sonuna kadar 20 km taşıt 30 km yaya yolu yapılacağı taahhüt edilmiş. 2018 yılının yarısı geçti hala bir şey yok. Bunlar hakkında bir bilgi bir duyuru da yok. Erikli Arıtma Tesisi’nin yenilenmesi, kapasitesinin arttırılması, ihtiyaca cevap verecek seviyeye getirilmesi yönünde hiçbir çalışma yok. Bu planlamanın 2014-2018 yılları arasında yapılmaması çok büyük bir hata. Belediye, böyle bir planlama yapmaya bile gerek duymamış. Çünkü daha 2010 yılındaki hedeflerini gerçekleştirememiş. Sitede Belediye’nin faaliyet raporlarına bakıyorum; 2014 yılından sonra hiçbir faaliyet raporu açıklanmamış. Demek ki hiçbir şey yapılmamış, bunu zaten yaşayarak görüyoruz.  Keşan halkının artık profesyonelce, çevre sorunlarına, sosyal yaşama dair çözümler üreten bir belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Bunu da yaparsa AK Parti yapar.”