AYŞİN SEÇİL GEZER

İçme suyu ve kanalizasyon hattında yenilemeler yapılacağına dikkat çeken Uslu, şunları söyledi: “Geçtiğimiz ay itibariyle kuyularımızın ikincisi de bitmişti. Su tahlillerini İstanbul’da laboratuara gönderdik. Su tahlilleri de çok güzel çıktı. İller Bankasının beklediğinden daha güzel çıktı. Bununla ilgili İller Bankası kuyulardan Beyendik’e olan irsale hattının projesini yapıyorlar. Beyendik’in tüm şebeke hatları değişecek. İller Bankası basınçlı sisteme göre proje yapıyor. Tahminen 2 ay içerisinde proje bitecek. 2 ay sonra ihaleye çıkıp, ihaleyi alan firma orada işe başlar. Bu yaz içme suyu için şebeke hattı yapılacak. Önümüzdeki hafta kanalizasyon için yer teslimine geliyorlar. İhalesi 25 Ağustos’ta yapılmıştı. Başlamışken hem kanalizasyon hem içme suyu aynı anda bitsin istiyoruz. Yaz yoğun tempoda geçecek.” 

ÇALIŞMALARINIZA DEVAM EDİN

Bütünşehir yasası ile ilgili konuşan Nuran Uslu, “Bütünşehir ile ilgili geçen hafta AK Parti toplantılar yaptı. 130 tane Belediye Başkanı, İl Genel Meclis üyeleri İzmit’te bir toplantı yaptılar. Orada söylenen şey çalışmalarınıza devam edin, halka verdiğiniz sözleri tutun, seçimlere halkın önünde başınız dik çıkın dendi.” şeklinde konuştu. 

VERİLMİŞ SÖZLERİN TAMAMINI TUTTUM

“Nuran Uslu verdiği sözleri tuttu mu, eksik var mı?” şeklindeki soruya Uslu, “Benim 2004’ten beri vaatlerim vardı. Verilmiş sözlerin tamamını tuttum. Son seçimde TOKİ’ye bir sözüm vardı duvarlar ile ilgili inşallah onunda projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi bitirmiştir, onu da İller Bankasına sunduk. Onayı geldiği gibi başlarız. Beyendik’in alt ve üst yapılarında sıkıntısı yok.” dedi. 

KİLİT TAŞ DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

“Kanalizasyonun ardından Beyendik Belediyesi İktidardan yardım alıp tüm yollarda asfaltlama çalışması yapabilir mi?” sorusuna da cevap veren Nuran Uslu, şu ifadeleri kullandı: “Bizim yollarımızın tamamı kilit taş, ana yolumuz karayolları ağında olduğundan dolayı müdahale şansımız yok. Ana yol asfalt olabilir ama diğer yerleri asfalt yapmayı düşünmüyoruz. Kilit taş daha uzun ömürlü, asfaltın ömrü uzun olmuyor. Altyapı çalışmalarını yaparken bölüm bölüm yapmayı planlıyoruz.” 

CİDDİ BİR PROJEYDİ

 “Belediye hizmet binasının yenilenmesi ile ilgili projede hayata geçecek mi?” şeklindeki soruyu Uslu, şu şekilde yanıtladı: “İçişleri bakanlığına ben vermiştim. Ciddi bir projeydi. Belediyenin kapanma durumu söz konusu olunca, bütünşehir gündeme gelince dedik ki eğer kapanacaksa iyi bir hizmet binası yapmak yazık olurdu. Devletin parasını lüzumsuz yere harcamanın mantığı yok dedik ama şimdi kapanmadığına göre yavaş yavaş hayata koyacağız.”