Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün yaptığı açıklamada, CHP Beyendik Belediye Başkan adayı Muhammet Örnek’in sahte seçmen iddialarına tekrar yanıt vererek,Bunlarda biraz utanma sıkılma varsa TOKİ’de oy isteyemezler. Buraya konutlar yapılmasın diyeceksin, sonra gidip oradan oy isteyeceksin” dedi.

BİZ HER ZAMAN HESABIMIZI VERİRİZ

30 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte Beyendik’te İlçe Seçim Kurulu ve Nüfus Müdürlüğü’ne yapılan şikayetlerin artmaya başladığına dikkat çeken Uslu, şöyle konuştu: “Daha önce İlçe Nüfus Müdürümüz bizimle bir toplantı yaptı. Toplantıda <Dışarıdan adam yazdırmayalım> kararı alındı. Ancak ben toplantıya gittiğim sırada Beyendik’e nüfusunu aldıran vatandaşlar vardı. Adayların yakınları gelip beldeye kayıt yaptırabilirler. Ben bundan bir sıkıntı duymuyorum. Ancak bu konuya itirazları oldu. Biz de onların kayıt ettirdiklerine itiraz ettik. Açıklamalarında veya bir eve başka seçmen kayıt ettirmişler gibi söylemler oldu. 2008 yılında TOKİ’den evini alan, sözleşmesini yapan vatandaşlar, 1-2 yıl sonra dairesini geri vermiş ve bu daireyi başka biri almış. Ancak dairesini satan vatandaş nüfus kaydını Beyendik’ten sildirmemiş. Bunda bizim suçumuz ne? Siğilli Muhtarı Ahmet Kafalı beldeye kaydını aldırmak istedi. <Çok küçülmüşler> diyen arkadaşlar bu daireye seçmen yazdırmışlar. öğretmenlik yapıyorlar. Haftanın 4 gününü Beyendik’te geçiriyorlar.> diyor. İstanbul’da öğretmenlik yapan kişiler nasıl haftanın 4 gününü beldede geçiriyor? Kim yalan söylüyor? Muhammet Örnek’in babası bir maden ocağında çalışan işçileri beldeye kayıt ettirerek seçim kazandı. Önce bunun hesabını versinler. Kur’an kursu daha önceleri caminin bodrum katında açılıyordu. Ancak Kur’an kursu öğretmeni burada eğitim veremediklerini söyleyince ben de vatandaşın biri ile anlaştım ve şahsım olarak kirasını ödüyorum. Orada seçmen olarak gözüken kişi dairenin sahibi.  Ancak işin iyi tarafı bugüne kadar Kur’an kurslarına karşı çıkan CHP, buralara girmeye başladı. Bu iyi bir yol. Biz her zaman hesabımızı veririz. Onlar Allah’a nasıl hesap verecekler? Ayrıca <Çok küçülmüşler, vicdansız> gibi ifadeler kullanmasınlar, biz de ağzımızı bozarsak, daha fazla bozarız. Biz güzel bir seçim olmasını istiyoruz.”

ÖNCE BANA TEŞEKKÜR ETSİNLER

 “Ahırlara, samanlıklara seçmen yazdırmışlar” açıklamaları üzerine de konuşan Nuran Uslu, “Jandarma benim verdiğim listede samanlıkta seçmen buldu. İstanbul’dan Muhammet Örnek’in yakını. Biz Beyendik’i Trakya’nın incisi yaptık. Bizim etrafımızdaki tüm beldeler kapandı ancak bizim nüfusumuz, TOKİ konutları sayesinde arttı ve beldemiz kapanmadı. Ama onlar TOKİ’nin beldeye gelmesine karşı çıktılar. Yapılması diye 2 defa TBMM’ye soru önergesi verdiler. TOKİ konutları olmasaydı Beyendik şu anda muhtar seçecekti. Bizim getirdiğimiz hizmetler ortada. Bunlar bizim sayemizde aday oldular. Önce Nuran Uslu’ya teşekkür etsinler.Bunlarda biraz utanma sıkılma varsa TOKİ’de oy isteyemezler. Buraya konutlar yapılmasın diyeceksin sonra gidip oradan oy isteyeceksin. CHP meclis üyeleri vatandaşın ziline basıyor. Oraya savcı izni olamadan insanların evine jandarma bile giremez. Bunlar kapı kapı nasıl geziyorlar? Vatandaşı nasıl rahatsız ediyorlar? Suçsa bu suç. Murat Dinç de aday ve yakınları geldi. Bir tanesine itiraz etmedik. Ağabeyi kardeşi gelecek. Beyendik’te suyun balçık olduğunu söylüyor. Beyendik’in 1 yıldır suyunu Hacı Grubu’ndan aldığını bilmiyor. Onların görev yaptığı zamanlar Beyendik susuz kaldığı günleri unutmadı. Biz resmi kurumuz. Abonelikte sahtekarlıktan bahsediyorlar, resmi işlemde sahtekarlık olur mu? Bu görevi kötüye kullanmadır. Böyle bir şuç işlenebilir mi? Vatandaş yatırımların Nuran Uslu ile geleceğini biliyor. Biz yatırımlarımıza devam ediyoruz.” dedi.