Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, dün yaptığı basın açıklamasında Meclisin haziran ayı toplantılarının sona erdiğini belirterek, alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

Uybaş, iki yıl önce Keşan ve Uzunköprü dışındaki ilçelerde kapatılan ilçe özel idare müdürlüklerinin, Meriç, İpsala, Enez, Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa’da yeniden açılmasına karar verildiğini bildirdi. Nusret Uybaş ayrıca, Edirne İl Özel İdaresi’nde hizmet veren; Destek Hizmetleri ve Yol Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri ile İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ve Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 2’ye ayrıldığını ifade etti.

1. derece tarım arazilerinde yapılaşma oranının artırıldığına dikkat çeken Uybaş, şunları söyledi: “Meclisin haziran ayı toplantılarında, tarımsal amaçlı üretim yapmak isteyen tarım ve hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyenlere daha önceleri %2’den %4’e çıkardığımız tarımsal arazilerin oranını şimdi de %4’ten %8’e çıkardık.  2. öncelikli tarımsal arazilerin oranını da %8’den %10’a çıkardık. Bununla ilgili olarak görüşler alındı. Bu sınırlar 1/100 binlik planların üst sınırlarıdır. Daha çok alanımızın tarım dışına çıkarılmasını engellemek için bu kararı aldık. Geçmişte yaptığımız bir hataydı. Bu Edirne İl Genel Meclisi’nden geçti. Aynı şekilde Edirne Belediye Meclisi’nde de onaylanması gerekiyor. Bu karar, Edirne Belediye Meclisi’ne iletilecek. Sanırım gelecek ay mecliste görüşülerek olumlu şekilde kabul edilecek. Yatırımcılarımızın yeni bir durum değerlendirmesi yapmaları gerekecek. Bu sayede 1. öncelikli tarımsal arazilerin tarım dışı amaçla kullanılmasının önüne geçmiş oluyoruz.”