Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada, TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) belge değiştirme işlemleriyle ilgili bilgi verdi.

DİLEKÇE VERMEK ŞART

Tütün mamulü ve alkollü içkilerin birlikte satışına izin veren “Tütün Mamulü ve Alkollü İçki Perakende Satış Belgesi” veya “Tütün Mamulü ve Alkollü İçki Toptan Satış Belgesi” sahibi olmasına rağmen, halihazırda bahis konusu ürün gruplarından herhangi birinin satışını yapmayan ve daha sonra da satışını yapmak istemeyen satıcıların dilekçe vermeleri gerektiğini belirten Aldanmaz, şu bilgileri verdi: “Satıcıların, talep etmeleri halinde, talep dilekçeleri ve mevcut satış belgeleri ile birlikte yetkili birimlere başvuruda bulunarak, mevcut belgelerini, satışını yaptıkları ürüne uygun satış belgesi ile değiştirmeleri mümkündür.

SON GÜN 28 MART

Diğer taraftan, akaryakıt istasyonu içerisinde faaliyet gösteren hacmen %5 alkol içeren alkollü içeceklerin satışına hizmet vermek üzere 11 Haziran 2013 tarihinden önce düzenlenmiş bulunan Tütün Mamulü ve Alkollü İçki Perakende Satış Belgelerinin, Tütün Mamulü Perakende Satış Belgesi ile değiştirilmesi gerek. Söz konusu bu işlemlerin 2014 yılı uzatım işlem bedelini kurum hesabına yatırmadan önce yetkili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerinde yaptırılması ve süre uzatım işlem bedeli ödemesinin değişikliğinin yapılmasından itibaren Ziraat Bankası şubelerinden kurumumuzun hesabına yatırılması gerekir. Belge değiştirme işlemi 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.”