HABER MERKEZİ

Yapılanların Keşan’a yakışmadığını söyleyen Tanal, “İşçi kıyımına son!” dedi.

İNSANLARI İŞSİZ BIRAKARAK ONLARA ‘SİZ ÖLÜN!’ DİYORSUNUZ

31 Mart yerel seçim sonuçları da AK Parti siyasetinin işsizlik üreten özelliğini değiştiremediğini kaydeden Tanal şunları söyledi: “Bu yetmiyormuş gibi muhalefet partilerinden aldıkları belediyelerde işçilerin ekmekleri ve çocuklarının gelecekleri ile oynamaya başladılar. Bunun son örneğini Keşan Belediyesinde toplu işten çıkarmalarda gördük. Keşan halkı ‘mutfakta yangın var’ derken geçinemiyoruz demek istiyor. Yettiremiyoruz, ay sonunu getiremiyoruz diyen insanları siz topluca işten atıyorsunuz. Zaten insanca yaşanır bir ücret alamayan insanları işsiz bırakarak onlara ‘Siz Ölün!’ diyorsunuz.”

BELEDİYE MAKAMI AĞLAMA DUVARI DEĞİLDİR

İşçilerin anayasal hakları olduğunu hatırlatan Tanal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kin, bu öfke niye? Öç mü alıyorsunuz? İşçilerin bir siyasi partiye üye olması, hatta yönetici olması anayasal haklarıdır. Bundan dolayı cezalandırılmaları kabul edilemez. Belediye makamı ağlama duvarı değildir. Gerek Keşan halkının gerekse belediye çalışanlarının iç huzurlarını ve toplumsal barışı bozmaya hakkınız yoktur. Bu uygulamanız Keşan'a yakışmadı. Keşan Belediyesinde başkanlar değişti ama hiç birisi işçilerin ekmekleri ile oynamadı. Beş bin kişiye iş vaadiyle yerel iktidar olup belediye çalışanlarını kapının önüne koymak ne vicdanla nede insanlıkla bağdaşıyor.”

ÖDP OLARAK SİZE ÖNERİMİZ

ÖDP Keşan İlçe Başkanı Metin Tanal açıklamasının sonunda Keşan Belediyesine şu önerilerde bulundu: “Sayın başkan aile şirketinden, saadet imparatorluğundan bahsediyorsunuz. 17 yıllık AKP iktidarına baktığınızda bu saadet imparatorluğunu görebilirsiniz. Vakıflar, tarikatlar, dernekler, yardımcılıklar, şirketler ve ortalıkta savrulan milyon liralar. Bu nedenle katrandan şeker çıkarmaya uğraşmayın, bu nafile bir çaba. Hem sonra şu an belediyede ana-oğul, baba-oğul veya kız çalışıyor olmak çalışanların suçumu? Bunlar soru çalmadılar, hile hurda ile işe girmediler. Böyle bir durumun suç olduğu da hiç bir mevzuatta yoktur.

Sayın Başkan sana önerimiz; ağlamayı bırakın. Bu gün başka yarın başka konuşmalardan ve kuru gürültüden vazgeçin. Usulsüz bir şeyler varsa yargı orada yargıya gidin. Biz de destekleriz. Ama kendi yandaşlarımı alacağım diye Keşan'da toplumsal barışı dinamitlemeyin. Komşuları birbirlerine düşürmeyin. Kişi olarak bu karakterde olmadığınızı biliyoruz. Size siyaseten yapılan baskının da farkındayız. Ancak bunun toplumsal karşılığı yok.

ÖDP olarak size önerimiz;

İşine son verdiğiniz işçileri işe iade ediniz.

Bayramdan sonra ortalıkta 60 işçinin daha işine son verileceği söylentisi dolaşıyor. Bu durum iş barışını bozar, başarıyı olumsuz etkiler ve ciddi tedirginlik yaratır. Bunun yalan haber olduğunu kamuoyu ile paylaşınız.

Belediye şirket değildir. Seçim meydanlarındaki Mustafa Helvacıoğlu olunuz.”

                                                                                                                     

              

 

                                                                                                                                            

Büyük Cami Mah. İnönü Cad. Eski 

Adliye Binası K..1 No:11 Keşan                                 

                                                                                                                               e-mail: [email protected]