Kolon kanserine yakalanan öğretmen Ercan Gök’ün ameliyatı için Çanakkale Valiliği’nden alınan yazılı izinle yardım kampanyası başlatıldı. Gök’ün iş arkadaşları Zeki Zeybek, Gökhan Tekin ve Nazan Tuncelli öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasıyla Ercan Gök’ün ameliyat ve tedavi giderlerinin karşılanması amaçlanıyor. Kampanya çerçevesinde sosyal paylaşım sitesi facebook’ta da ‘ERCAN GÖK Destek Sayfası’ adıyla bir sayfa açıldı. ''DURUM ÇOK ACİL'' başlığıyla açılan sayfada şu bilgilere yer verildi:

“Temmuz 2012 tarihinde Ercan Öğretmene kolon CA tanısı kondu. Araştırmalarımız sonucu prof. Dr. Oktar Asoğluna ulaştık. Oktar hocanın Çapa’dan istifa etmesi nedeniyle Ercan ameliyatını özel bir kuruluşta oldu. Kalınbağırsağı tamamen alındı, ileostomi açıldı kemoterapiyle tedaviye devam edildi. Oktar hoca yeni açılan Live Hospital’e geçince Ercan’ı mecburen peşinden götürdük. Hocamızın yardımları sayesinde 2. Ameliyatını(kapama ameliyatı) Live Hospital’de oldu. Tam “Her şey bitti Ercanımız düzeliyor” derken geçen ay acı bir sürprizle karşılaştık. Ameliyat yerinde tekrar tümör gözüktü.Live Hospital’de kemoterapiye ve ışın tedavisine başlandı.Bu dönemde ,Ercan’ın İstanbul’da kalması gerekiyordu ve maalesef kalacak bir yeri yoktu, uzak akrabalarında kalmaya çalıştı, daha sonra bağırsağın daralması sonucu ileus gözlendi. Ercan öğretmenin hayati tehlikesi başladı. Hastanede yatması gerekiyordu, ekonomik nedenlerden ötürü tedavi gördüğü hastanede yatamadı. İleus nedeniyle acil ameliyat olması gerekiyordu. Ercan bir aydır korkunç ağrılarla savaşıyor. En az 15 kilo daha verdi, hiçbir şey yiyip içemiyor, her geçen gün ölüme yaklaşıyor. Maddi nedenler dolayısıyla acil ameliyat için Çapa’ya sevk edildi fakat orda da çok fazla bir müdahale olamadı. Halen acı çekiyor ve ölmek üzere. Sonuçta başkasının ameliyat ettiği çok özel bir durumu olan hastaya yeni bir doktor ne kadar müdahale edebilir. Fakat elden bir şey gelmiyor. Prof.Dr Oktar Asoğlu elinden gelen her tür maddi ve manevi yardımı yaptı fakat onun da bu maddi imkansızlıklarda daha fazla yapabileceği bir şey yok. Ercan’ın yarım kalan tedavisinin yapılabilmesi, bakımının olabilmesi için acil maddi desteğe ihtiyacı var. Hem de çok acil. Kaybedilecek bir dakika bile yok. Ercan’ın bir ailesi yok, henüz 37 yaşında, bugüne kadarki tedavi masrafları arkadaşları tarafından karşılandı. ERCAN’I YAŞATMAK İÇİN SİZLERDEN MADDİ VE MANEVİ DESTEK BEKLİYORUZ…”

Sayfada, kampanyaya katılmak isteyenlerin Akbank İBAN NO: TR47 0004 6000 9488 8000 1167 17 HESAP NO,116717 ŞUBE KODU:94 hesabına para yatırabilecekleri belirtildi.