AYGÜL KONAR

Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek ise yaptığı açıklamada taşınması gündemde olan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İlkokul yapılması önermişti. Dün okul aile birliği üyeleri ve diğer veliler aralarında imza toplayarak okul önünde tekrar bir araya geldiler.

“OKULUMUZ MESLEK LİSELERİ ARASINDA EN GÖZDE VE EN REVAÇTA OLAN OKULDUR”

Okul aile birliği tarafından yapılan açıklamada:“Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul aile birliği yönetimi olarak, okulumuzun çocuk gelişimi, saç bakım hizmetleri ve giyim üretim teknolojisi alanlarının Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine; yiyecek içecek hizmetleri alanının İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınması için müfettişlerin geldiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Daha önce de yerel basında okulumuzun ilkokula dönüşeceği ile ilgili haberler çıkmıştı. Bu konuda müfettişlerin gelmiş olması bu sürecin başladığını gösteriyor. Okulumuz meslek liseleri arasında en gözde ve en revaçta olan okuldur. Bunun en önemli nedeni merkezi konumda olması öğrencilerin ve ailelerin ulaşım ve güvenlik kaygılarının en az olmasından dolayıdır. Okulumuzun bütün alanlarının kontenjanları dolu olmakla beraber aynı zamanda 72 anasınıfı 22 de mesleki açık lise öğrencisi olmak üzere 100'e yakın öğrenci ve aileye de hizmet vermektedir. Mesleki açık liseye devam eden ve gece eğitime katılan bayanların okulumuzu tercih etmelerinin en önemli sebebi okulumuzun şehir merkezinde bulunması ve güvenli bir bölgede bulunmasıdır.” ifadeler kullanıldı.

“OKULUN TAŞINMAMASINI GEREKTİREN BİRÇOK SEBEP VAR”

“Okulun bünyesinde eğitim veren Çocuk gelişimi alanı uygulama anasınıfının bölgede 36- 54 ay okul öncesi öğrencilerinin gidebileceği tek okul olması, başka bir okulun veya özel bir kurumun bile olmaması okulun bu bölgeden taşınmaması gerektiğini gösteren en önemli sebeplerden biri” olduğunu vurgulayan veliler konuşmalarına şu cümlelerle devam ettiler:“Meslek Liselerini önemsiyoruz, destekliyoruz planlamaları yaparken hiç bir sorunu olmayan en dolu meslek lisesini sanki eğitim verilmiyor; alanlarına öğrenci bulamıyor gibi düşünülüp başka bir okulun bünyesine katmak istiyorlar. Okulumuz öğrencisi, öğretmeni, idarecisi ve velileriyle son derece uyumlu meslek hayatına çok iyi öğrenciler yetiştiren ve hazırlayan bir okuldur.

Dezavantajlı, mahalle ve okullardan gelen öğrenci sayımız çok fazladır. Bu öğrencilerin aileleriyle yaptığımız toplantılarda ailelerin en çok üstünde durarak belirttiği konulardan bir tanesi okulumuzun bu dezavantajlı mahallelere yakın olması sebebiyle ulaşımı kolay olması, yol ve masraflarının aileye yük olmaması yine okulumuzun taşınmaması için gösterilecek sebeplerden bir tanesidir.”

İlçede daha önce ki yıllarda bir meslek lisesinin taşınmasıyla oluşan sorunu dile getiren veliler son olarak şunları kaydetti:“İlçemizde daha önceki yıllarda Keşan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine öğrenci bulmak, boş olan okulu doldurmak maksadıyla Bilişim Lisesi, Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine taşınmıştı. Zaman gösterdi ki taşınmış olan Bilişim Lisesi öğrencileri taşındıkları yıl da dâhil olmak üzere sonraki yıllarda giderek azalarak bitme noktasına geldi. Bizim okulumuzun da aynı kaderi yaşamasını istemiyoruz.

Okul aile birliği olarak yaptığımız toplantılarda gördüğümüz üzere hiç bir öğrenci ve aile okul veya alanlarının başka bir okula taşınmasını istememektedirler.”