Çanakkale’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki çocuğun organları 6 kişiye umut oldu. Sabri Can Şener’in babası Erhan Şener, televizyonda izledikleri bir programın ardından oğlunun, "Bana bir şey olursa organlarımı bağışlayın" dediğini, 14 gün sonra da trafik kazası geçirdiğini söyledi.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Camicedid Mahallesi'ndeki spor salonu önünde plakasız motosikletiyle seyir halinde olan Sabri Can Şener (14), A.İ'nin kullandığı 17 FF 975 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Şener yapılan tüm müdahaleye karşı kurtarılamadı. Şener’in ölüm haberini alan ailesi, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.
Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “İki gün önce hastanemize gelen Sabri Can Şener’in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi de organlarını bağışlama kararı aldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sabri Can Şener, ‘Meleğin Kanadında’ belgeselini izlerken ailesiyle konuşmuş. ‘Bana bir şey olursa organlarımı bağışlayın’ demiş. 14 yaşında sevgili yavrumuz. O da şimdi bir melek oldu, başkalarına can vermek üzere” dedi.
Organların 6 kişiye hayat vereceğini belirten Ülkü, “Şener’in kalbi Ege Üniversitesi'nde 13 yaşında bir kız çocuğuna, karaciğer ve böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, bir böbreği ile iki korneası da Bursa Uludağ Üniversitesi'ne gönderildi” dedi.
Şener’in babası Erhan Şener, “Oğlum vefat etti. Organlarının toprakta çürümesini istemedik. İnsanların sağlıklarına kavuşmasını istedik. Benim çocuğumu yaşatamadık, başkaları yaşasın. Evlat acısı çok zor fakat insanların da sağlığını düşünüyorum. Organ bağışı için duyarlı olalım” dedi.
Şener, “Televizyonda izlediğimiz belgeselden hepimiz çok etkilendik. Oğlum, ‘Baba bana bir şey olursa benim de organlarımı bağışlayalım’ dedi. Aramızda öyle bir konuşma oldu. 14 gün sonra da vefat etti. Oğlumun isteğini gerçekleştirdik”
dedi.(İHA)