AYGÜL KONAR

Çakırlar, çağrıyı yapan vekillerle herhangi bir temas kurmadığını ve konuyu kendileri ile görüşmeden değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını belirtti.

Bununla birlikte Çakırlar, sokağa mümkün olduğunca çıkılmaması gerektiği uyarılarını hükümetin zaten yaptığını ve buna uyulması gerektiğini belirtti.

“EVLERDE OTURULMASI GEREKİYOR”

Devletin alınması gereken tedbirleri aldığını belirten Orhan Çakırlar, “Genel itibari ile devlet alınması gereken tedbirleri aldı, dışarı çıkmak konusunda gerekli uyarılarda bulundu. Ben şu an yoldayım ve etrafıma baktığımda bir kalabalık görüyorum. Araçlar vızır vızır geziyor. Sokağa çıkma yasağı zaten var. Resmi olarak ilan edilmedi ama tavsiyeler böyle. Sağlık Bakanlığını takip etmek gerekiyor. Evlerde oturulması gerekiyor. Resmi olarak sokağa çıkma yasağı gibi bir şey henüz ilan edilmedi, edilmeyebilir de edilebilir de. Bilemeyiz. Özel şirketler, AVM’ler çalışıyor” dedi.

“VATANDAŞIN BUNU KENDİ KENDİNE ZATEN YAPMASI GEREKİYOR”

Evden çıkma yasağının herhangi bir otoriteden ziyade, zaten vatandaş tarafından uygulanması gerektiğini belirten Çakırlar, şunları söyledi: “Bana göre evden çıkılmaması gerekiyor. Bir otoriteden ziyade vatandaşın bunu kendi kendine zaten yapması gerekiyor. Kalabalıklardan mümkün olduğunca uzak kalınması gerekiyor. ‘Devlet dışarı çıkma yasağını uygulamalı mı?’ bana göre evet uygulamalı. Fakat bununla birlikte gelebilecek problemler de düşünülünce, gereği gerektiği zaman zaten yapılacaktır diye düşünüyorum.”

“LÜTFEN OKULLAR TATİL OLDU DİYE, ÇOCUĞUNUZU ALIP O ŞEHİRDEN BU ŞEHRE GEZMEYİN”

İtalya’daki tedbir amaçlı kapatılmaların, tatil olarak algılandığını ve virüsün bu yüzden kontrol altına alınmadığını hatırlatan Çakırlar, son olarak şunları söyledi: “İtalya’da tatil algısı yaratıldı. Bu tatil mantığıyla beraber hastalık kontrol altına alınamayacak duruma geldi. Görüyorum, okullar tatil, herkes kafelerde. Halkımıza şunu söylemek istiyorum. Lütfen okullar tatil oldu diye, çocuğunuzu alıp o şehirden bu şehre gezmeyin. ‘Gezgincilik bu virüsü yayıyor’ diyor uzmanlar. Aslında gezen virüs değil, insanlar. Bunun bilincine ne kadar varırsak, o kadar iyidir. Belli yaş üstü insanlar için yapılan uyarılar ise son derece önemlidir. Onlar katiyen evlerinden çıkmamalıdır. Umarım ülkemiz bu problemin üstesinden gelmeyi başarabilir. Tüm vatandaşlarımıza görev düşüyor. Talimatlara en iyi şekilde uymak zorundayız.”