İpsala Belediyesi tarafından 19-20 Mart tarihlerinde yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında yaklaşık 40 yaşındaki 100’e yakın ağacın kökünden sökülmesine TEMA Vakfı İl Temsilciliği tepki gösterdi.

KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE YENİ FİDAN DİKİLSİN

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Üzüntü içindeyiz ve büyük tepki duyuyoruz.” dedi.

Edirne’de yeşil dokunun tahrip edilmesine göz yumamayacaklarının altını çizen Çoğal, “İpsala Belediyesi’nin ağaçları, sökmesi bizi son derece üzdü. Peyzaj çalışmalarında doğaya duyarlılık istiyoruz. Yaşadığımız yerlere ve doğaya sahip çıkmak yalnız yasalarla değil, toplumsal duyarlılıkla da mümkündür. İpsala Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyeleri doğaya duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

İpsala Belediyesi’nin  usulsüz olarak ağaç kesimi yaptığını tespit ettiklerini, konu ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçilerek belediyeye idari para cezası kesildiğini  belirtti.

Çoğal; betonlaşan kentlerimizde, yeşil alanların insan yaşamındaki önemi her geçen gün daha fazla artarken, bu konuda  özelliklede  belediyelere   büyük sorumlulukların düştüğünü belirterek  ,belediyelerin yeşil  alanlar  konusunda  gereken hassasiyeti  göstermeleri gerektiğini bildirdi.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Çoğal, “Dileğimiz kesilen ağaçların yerine hemen yeni fidan dikimi yapılarak yeşil örtünün yerine konmasıdır." dedi.

İpsala Dörtyol Mevkii ile Şehir Stadı yolundaki ağaçların İpsala Belediyesi tarafından kaldırımlara zarar verdiği gerekçesiyle söküldüğü öne sürülmüştü.