Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, dün yaptığı açıklamada, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla çam ağaçlarının kesilmesi olayına yönelik gerekli tedbirleri alacaklarını bildirdi. Sümbül ayrıca 2015 yılı faaliyetleri ve 2016 yılı planlarıyla da ilgili açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sümbül, yılbaşına bir hafta kala kaçak çam ağacı kesilmemesi için önlemlerin arttırılacağını ifade ederek, “Orman giriş çıkışlarında görevli personellerimiz nöbet tutacak. Köylerimizde bilgilendirme yapacağız. Yılbaşına bir hafta kala tedbirlerimiz artacak. Vatandaşlarımız Noel ağacı denilen fidan cinsinden isterlerse eğer fidanlıklarımızdan temin edebilirler. Bu fidanları kullandıktan sonra diktikleri takdirde de uzun yıllar değerlendirebilirler.” dedi.

YANGINA ERKEN MÜDAHALE BAŞARILI SONUÇLAR GETİRDİ

2015 yılındaki faaliyetleri hakkında da konuşan Mustafa Sümbül, orman yangınları konusunda başarılı bir yıl geçirdiklerini dile getirerek, erken müdahaleleri sayesinde yangınlarda başarılı sonuçlar aldıklarını kaydetti.

AĞAÇLANDIRMADA HEDEFE ULAŞTIK

Ağaçlandırma çalışmalarında hedeflerine ulaştıklarını aktaran Sümbül, şunları söyledi: “Hedeflediğimiz 512 bin dekar ağaçlandırma için arazi hazırlama çalışmalarımız sonra erdi. 850 bin adet fidan dikeceğiz. Yılbaşında bitmese bile Ocak Ayı sonuna kadar bitireceğiz. 2015 yılı hedeflerimize fazlasıyla ulaştık.”

PLANTASYON VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Mustafa Sümbül, 2016 yılı planlarının yenilendiğini ve çalışmalara da başladıklarını kaydederek, “Yangın hazırlıklarımız Mart’tan sonra başlayacak. Plantasyon ve ağaçlandırma çalışmalarına başladık.  2015 ve 2016 yılı için devam eden faaliyetlerimiz var. 33 memur ve 99 işçimizle sürekli görev başındayız. Hizmet aracı ve ekipmanımız yeterli sayıdadır.” diye belirtti.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nden ayrıldıklarını ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlandıklarını hatırlatan Sümbül, Korudağ, Orhaniye ve Kızkapan bölgelerinde ağaçlandırma çalışmalarının yoğun olarak sürdüğünü kaydetti.