Edirne’de tüm il oda ve borsalarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bölge sorunları görüşüldü.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen toplantıda yaptığı konuşmada, bölge ve Saros Körfezi’nin genel sorunları ile teşvik sistemi ile ilgili bilgi verdi.

17 Aralık Salı günü Edirne’de düzenlenen, “Bölgenin Ortak Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda bir araya gelen Edirne, Keşan, İpsala ve Uzunköprü oda borsa yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ortak bölge sorunları masaya yatırıldı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen ve Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale’nin katıldığı toplantı saat 10.30’da Edirne TSO Tunca Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada bölgenin sorunlarına genel olarak değinen Mustafa İşçimen, bölgenin ve Saros Körfezi’nin birçok kez rapor haline getirilip ilgili yerlere sunulan genel sorunlarına çözüm üreterek acilen harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşçimen, konuşmasının devamında teşvik sistemi hakkında da katılımcılara bilgi aktardı.

Yetkililer, yaklaşık iki saat süren toplantının ardından verdikleri bilgide, ortak sorun toplantılarının artık süreklilik kazanacağını ve toplantıların Keşan, Uzunköprü ve İpsala’da da devam edeceğini söylediler.

Keşan TSO, Keşan TB ve İpsala TB Yöneticilerinden oluşan heyet toplantının ardından Edirne Valisi Hasan Duruer ile bir araya gelerek, bölgenin kırsal kalkınma projeleri konusunda yaşadığı mağduriyeti dile getirdiler.

Heyet, Valilik temaslarının ardından görevine yeni başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nu ve sonrasında Edirne KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Bedri Döngel’i makamında ziyaret etti.