7 Temmuz 2014 Pazartesi gününü 8 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 02.45 sıralarında Keşan-Gelibolu karayolunda meydana gelen kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

Kaza; Gelibolu’dan Keşan yönüne giden  Emre Güvenç (24) yönetimindeki 34 KK 4410 plakalı otomobilin, karşı yönden gelen Mehmet Göçmen (27) yönetimindeki 17 SL 900 plakalı hafif ticari araçla çarpışması sonucu meydana geldi. Evreşe Köyü yakınlarındaki yol çalışması nedeniyle tek şeride düşürülen yolda meydana gelen kazada, çarpışmanın etkisiyle 34 KK 4410 plakalı otomobil kendi yönünde bankete düşerken, 17 SL 900 plakalı hafif ticari araç da kendi yönünde şarampole yuvarlandı. Her iki araç hurdaya dönerken, olay yerine Keşan ve Gelibolu Acil Servis ambulansları, Gelibolu Belediyesi İtfaiyesi’nin kaza kırım aracı, Evreşe Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri ve Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri geldi. 17 SL 900 plakalı hafif ticari araçta sıkışan yolcu Atalay Karadağ (54) kaza kırım aracıyla sıkıştığı yerden çıkarılırken, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederek Gelibolu Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

17 SL 900 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Emre Güvenç ve araçta bulunan diğer yolcu Kamil Onat (35) ile 34 KK 4410 plakalı otomobilin sürücüsü Mehmet Göçmen, otomobilde bulunan Sevgül Göçmen (47) ve Mustafa Göçmen (54), 112 Acil Servis ambulansları ile Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Mustafa Göçmen, durumunun ağır olması nedeniyle ilk tedavisinin ardından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildi.

Jandarma ve polisin olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldığı kazada, yoldan kontrollü olarak trafik akışı sağlandı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı temizlik çalışması ve araçların çekici ile olay yerinden kaldırılmasının ardından, yolda trafik akışı normal olarak devam etti.

Jandarmanın kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.