SONGÜL KONAR

2018’de ağırlıklı olarak altyapı çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Özcan: “Hayvan barınağı temeli attık, Paşayiğitte kilit, parke taşları tamamladık. Doğal gaz ile ilgili çok çalışmamız oldu. Bildiğiniz gibi abonelik süreci içerisinde bir sürü yerimiz bozuldu, tamiratını yaptık. Yeni güzergâhlar, yol çalışmalarımız oldu. Erikli ve yayla’da 20 güne yakın asfalt çalışmalarımız oldu. 31 Aralık 2017’de taşeron işçileri gündeme gelmişti, 2018’e girerken bir KHK çıkarıldı. Nisan itibari ile 295 tane taşeron işçiyi kadromuza aldık şirketler kuruluyla. Su ile ilgili derdimiz yok zaten. Erikli’nin arıtma tesisi için yer tahsisi onayımız geldi. Sahil kısmında 8 dönümlük bir alan tahsis oldu, onun projeleri hazır elimizde,” dedi.

“SEÇİMLERDEN SONRA CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ OLDU”

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik kriz olduğunu kaydeden Özcan: “Sadece Keşan içerisinde kilit parke taş ihalemizi devam ettirdik. Meydan ihalesini karşılıklı olarak müteahhit ile fes ettik çünkü ihale yaptığımızda dolar üç buçuk TL idi. Fes ettiğimiz zamanda 6 TL civarındaydı. Karşılıklı olarak fes ettik. Seçim ağırlıklı bir yıl oldu. Ekonomik krizden sonra son altı ay işler durağına geçti. Havyan barınağı ile ilgili bakanlığın söz verdiği yüzde 40’ını 2018’de alamadık. Kendi imkânlarımızla devam ettirdik, o da bitme aşamasında,” şeklinde konuştu.

“MAKYAJ BAŞLI BAŞINA YAPACAĞIMIZ SON İŞTİR”

2018’de yapmak istedikleri fakat yapamadıkları projelerden bahseden Özcan: “Meydan düzenlemesi alt yapısı bitti, ekonomik krizden dolayı yapamadık. Aday adaylığım sırasında da açıkladım, 2019’da dört beş tane büyük projemiz var. Makyaj başlı başına yapacağımız son iştir. Keşan’ın kazılacak alt yapısı bitti, merkezi kısımları diğer Avrupa daki kentler gibi düz görünüşlü, kaldırımlarını yapmak kaldı. Eski belediye binası ile Keşanspor Düğün Salonu’nun olduğu yerleri yeniden model bir şekilde hayata geçirmeyi planladık. Eski itfaiyenin olduğu yerin projesi hazır elimizde o projeyi bitirdik. En önemlisi yeni imar planlarında koyduğumuz Keşan’ı Ferhatağa Köprüsü’nden başlayıp toplu konut alanından Cennet Bahçesi’ne çıkan 25 metre genişliğindeki çevre yolunu hayata geçirdik. Keşan için çok önemli olan bir proje bu. Keşan’da trafik sıkışıklığını radikal çözecek olan bir iş. Sosyal projelerde, mahalle çocuk bakım yerleri, huzur evinin hayata geçirilmesi o bakanlığın işi ama ciddi girişimlerimiz olacak. Yaşam destek ünitesinin hayata geçirilmesi, imar planlarında yerlerini ayarladık. Yaşlı bakım evleri için de imar planında teknik alt yapısını hazırladık. Yükseköğretim kız ve erkek öğrenci yurdu yapmayı hedeflerimiz içerisine koyduk. Yeni terminal projesi hazır elimizde, şimdiye kadar belki bitecekti ama büyükşehir olayından dolayı biraz durmak zorunda kaldık. Büyükşehir veya bütün şehir olduğunda ulaştırma işleri büyükşehir belediyesinin uhdesinde kalacağı için aşağı yukarı 25 milyonluk bir iş. Bu saydıklarımız çok güçlü radikal projeler. Kriz ne kadar etkiler ne kadar çabuk toparlarız, kredisiz tahsilât paylaşımı şeklinde paylaşımı yapmak çok mümkün,” dedi.

Özcan, vatandaşların yeni yılını tekrardan kutlayarak, krizden de ülke olarak kısa sürede çok yara almadan sıyrılmayı, tüm hemşehrilere sağlık sıhhat, yeni yılda huzur temenni ederek sözlerini sonlandırdı.