BÜLENT SAYLAM

Haberimizde 4 Nisan 2018 tarihinde yer keşfi yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde aradan 1 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen bir gelişme sağlanamadığını; geçen yıl Keşan’ı ziyaret eden Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yalınkılıç, Keşan’a yapılması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’yle ilgili incelemede bulunduğunu aktarmıştık. Hastanenin kurulacağı Yeni Mahalle'deki alana gelen Yalınkılıç’ın, burada AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleriyle, Keşan Devlet Hastanesi dönemin Başhekimi Recep Vural ile Başhekim Yardımcısı Rıdvan İbrahim'den bilgi aldığını ve daha sonra da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret ettiğini kaydetmiştik.

DEVLET BUNU YAPAMIYORSA 1 SENE GEÇTİ, SEN NASIL YAPACAKSIN?

Konuyla ilgili olarak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yatırımların 2021 yılına kadar acil olmayan durumlar dışında durdurulduğunu ve yapılacak projenin de bu nedenle yapılamadığını belirtti. Özcan, başkan adaylarının projelerine atıfta bulunarak, “Aday arkadaşlar projelerini anlatıyor ‘Onu yapacağız bunu yapacağız’ diye. Hatta aday adaylığı açıklamamda da söyledim gerçekçi olalım, rasyonel şeyler söyleyelim. Devlet bunu yapamıyorsa 1 sene geçti, sen nasıl yapacaksın?” dedi.

ACİL OLMAYAN ŞEYLERE YATIRIM YAPILMAYACAK

Özcan, yapılacak projenin 1 yıla yaklaştığını hatırlatarak, “Daha önceden vermiştik, 4 dönüm yer. Aynı parselin yan tarafını sonradan talep geldi. Bir daha ona ilave ettik. Hatta o zamanlarda Sağlık Bakanı yetkilisi geldi buraya. Dedim ki ‘bir şey yapabilir misiniz’ buraya. Madde bağımlılığıyla ilgili birlikte. Yanımda konuştu, danıştı, ‘yaparız başkanım’ dendi. O şekilde biz yer tahsisini yaptık. O zamanlar bu yeni sisteme daha geçmemiştik, genel seçimler olmamıştı. Sistem değişti, ekonomik krize girildi. Yatırımlar 2021’e kadar sayın cumhurbaşkanının ağzından da duyduk, acil olmayan şeylere yatırım yapılmayacak diye.” şeklinde konuştu.