Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan hava kirliliği raporunu değerlendirirken Çok Amaçlı Pazaryeri kompleksinin açılışı ile ilgili de açıklama yaptı.

Keşan’da temiz havanın gelmesi için doğalgaz çalışmasının başlatıldığını hatırlatan Özcan, “Gayretimizi buna harcıyoruz. Amacımız Keşan’ın iyi bir havaya kavuşması. Geçen seneki ölçüm değerlerine bakarsanız en az %50 azalma olduğu görülüyor. Geçen sene 2000-3000 değerleri bulunuyordu bu sene neredeyse 750-1000 civarı. Hatta 300-400 değerlere dahi kükürt dioksitin düştüğü günler var. Ölçümler halihazırda günlük hatta anlık olarak ölçülüyor. Sitede zaten veriler belli. Geçen seneki aynı dönemle şimdiki verileri karşılaştırdıklarında ciddi anlamda düşüş olduğu anlaşılıyor.” şeklinde konuştu.

NOTER ÇEKİLİŞİ SALI GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Çok Amaçlı Pazaryeri kompleksinin faaliyete geçeceğini ve önümüzdeki hafta Salı günü yerleri belirlemek üzere Noter huzurunda çekiliş yapılacağını belirten Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Pazaryeri çizgileri çizildi, numaralandırma çalışmaları da bitti. Salı günü noter ile anlaştık. Noter huzurunda şeffaf bir şekilde kuraların çekilmesinin ardından kimin nerde sergi ve tezgah açacağı kura ile belli olacak. 7 Şubat 2017 Salı günü saat 13.00’te Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro salonunda gerçekleştirilecek. 116 adet üretici esnafı, 282 adet esnaf olmak üzere iki ayrı gruba ayrılarak toplamda 398 esnaf tezgâh açacak. Kuru gıda, sebze meyve, zeytinci, yumurtacı gibi esnaflarımız tezgahlarını açacak.