Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi karşısında bulunan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan arazide bulunan işyerlerine, Keşan Belediyesi tarafından usulsüz olarak ruhsat verildiği iddiası ile 2012 yılında açılan davada hakkında beraat çıkmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, oradaki birçok esnafın bu dava yüzünden ekmeğinden olduğunu söyleyerek, bu konuya asıl cevap vereceklerin oradaki esnaflar olduğunu ifade etti.

O arazinin Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir yeşil alan olduğunu belirten Özcan, “Burası orman arazisi değil, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir arazi. Bu arazi şehir planlarında da yeşil alan olarak görülüyor. Orman alanlarına tecavüz ediliyor gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaret hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özcan, “Genel merkezimizin partili belediye başkanları ile Türkiye çapında bir toplantısı olacak. Buna katılacağım.” ifadelerini kullandı.

BURADAKİ ÇALIŞMALARIN ARDINDAN PROGRAMIMIZ ERİKLİ’YE GEÇMEK

29 Mayıs 2016 Pazar günü Yayla Sahili Atık Su Arıtma Tesisleri’nin açılış törenini yapacaklarını da kaydeden Özcan, “Buradaki bağlantıların % 60-70’i bitti. Bağlantılardan dolayı yollarda oluşan ufak tefek bozuklukların tamiratları yapılıyor. Arıtmanın yolunu yaptık. Asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Buradaki çalışmaların ardından programımız Erikli’ye geçmek.” dedi.

ORADA ZATEN 5 SENE ÖNCE BİR YENİLEME ÇALIŞMASI YAPTIK

Meciye-Erikli Sahili içme suyu projesiyle ilgili ihale aşamasının devam ettiğini dile getiren Özcan, “Erikli Köyü de projeden faydalanmak istiyor ancak Erikli Köyü’nün Babadere’deki içme suyu kaynaklarında yeteri kadar suyu var. Biz sahillere suyu vereceğiz. Askeriye’ye de su vereceğiz. Babadere’nin suyu Erikli Köyü’ne yetecek seviyededir. Sadece orada, saniyede derenin içine akan su 10 litredir. Orada zaten 5 sene önce bir yenileme çalışması yaptık. Kapasite yeterse köye de taşırız ancak onların yeterli suyu var. Susuz olsalar, kaynakları olmasa neden su vermeyelim?” dedi.