AYŞİN SEÇİL GEZER

Özcan, şunları söyledi: “Şehir içi kaldırım yenileme çalışması konusunda ihaleye çıkacağız. Yenilenecek kaldırımların taşlarını dahi seçtik. Şu ana kadar ihaleye çıkmamız gerekiyordu ancak, bayındırlık birim fiyatları güncellenmiş olarak bize Ankara’dan geliyor. Her yıl mart ayı başında fiyatlar gelmektedir. Fiyatları biz kafamıza göre güncelleyemeyiz. Çıkan fiyatları, kamu ihale kurumuna vereceğiz. Diğer projemiz ise, hayvan barınağıdır. Proje yaklaşık 2 milyon liralıktır. Bakanlıktan yüzde 50 hibe desteği olacak. Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin karşısındaki 72 bin metrekarelik orman arazisini havyan barınağı yapmak üzere tahsisini aldık. Trakya’da bu maksatla tahsis edilmiş en büyük barınak yeridir. Mayıs ayı ortalarında yapımına başlanır.”

2040 YILLARININ PROJELERİNİ YAPTIRIYORUZ

Mehmet Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Kumdere bölgesinde 9 tane ilave kuyu açtırdık. Önümüzdeki 5 yılda ciddi bir kuraklık yaşanacağı tahmin ediliyor. Kadıköy Barajı’nda su olduğu sürece bir sıkıntı olmaz ama ciddi bir kuraklık olursa ve oraya su gelmezse o havzadan faydalanamayacağız. İller Bankası’ndan Su İşleri Daire Başkanlığı’nda yaptığımız ziyarette Keşan’ın gelişimi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. 2040 yıllarının projelerini yaptırıyoruz. Şu anda su derdimiz yok. İlerde su sıkıntısı yaşamamak adına, bu ilave kuyuları açtırdık. Gelecek süreç içerisinde, Paşayiğit’e Tarım İhtisas OSB kurulması durumunda, ciddi bir su ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Yaptığımız teknik çalışmalarda Paşayiğit yakınlarında ciddi su kaynağı bulma şansımız yok. Kumdere’den takviye ederek, belli bir programlama yaptık.”

BELEDİYEMİZ ÖNCÜLÜK YAPTI

Keşan’da doğal gaza geçişlerin hızlı şekilde devam ettiğini ifade eden Özcan, “GAZDAŞ yetkilileriyle görüştüğümüzde Keşan’da şu anda 4 bin 300 civarında abonemiz varmış. Hava kirlilik raporlarında son 3 yıla bakıldığında, en kirli zaman 2015-2016 tarihleridir. Ortalama 2 bin civarında kükürtdioksit var. 2016-2017 kış döneminde yüksek kalorili kömüre geçiş kararlarından sonra kirlilik oranı yarı yarıya düşmüş. 2017 yılının son baharından bugüne kadar ki, zaman diliminde kirlilik oranı 300-400 seviyelerindedir. Geçmişte kirlilik oranı 3 binleri gördü. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgelerindeki ilk doğalgaz hizmeti verildiğindeki talip, Keşan’ın şuandaki talebine göre çok düşük seviye olduğu ifade ediliyor. Keşan’da doğal gaza geçiş konusunda belli bir duyarlılık söz konusudur. Doğal gaz gelmesinde, diğer kurumlar gibi bizim kurumumuzun da ciddi bir çabası oldu. Resmi kurumlar içerisinde, belediyemiz öncülük yaptı. Önümüzdeki yıl, resmi kurumların tamamı bu işe geçmiş olacaktır. GAZDAŞ yetkilileri, kullanma kapasitesi anlamında belediye kompleksinin 400 haneye bedel olduğu ifade ettiler. Kompleksin aylık faturası yaklaşık 15 bin liradır. Katı yakıt kullanmaya kalktığımızda, doğal gaza göre daha pahalıya gelmektedir. Şu anda tüm komplekste ısınma anlamında herhangi bir sorun kalmadı.” şeklinde konuştu.

BÜYÜK KONUTLAR DOĞAL GAZA GEÇME KARARI ALDI

Açıklamasına, “Keşanlılara hava kirliliği konusunda gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum.” diyerek, devam eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Keşan’da 5 bin konut var ve şu anda yüzde 20 seviyesinde doğal gaz kullanıyor. 2019 yılı itibariyle bu oran yüzde 40’lara yaklaşacağını düşünüyorum. Kullananlar ekonomik anlamda faydasını görüyorlar. Doğal gaza geçtiğinden ötürü memnun olduğunu dile getiren insan sayısı arttıkça taleplerde ilerleme yaşanıyor. Katı yakıtta kalmayı tercih eden konutların büyük çoğunluğunda fikirlerin değiştiğini görmekteyiz. Büyük konutlar doğal gaza geçme kararı aldı. Doğal gaza geçişle birlikte hava kalitesinde ciddi bir iyileşmeye neden oldu. Hava kirliliği sadece ısınma için kullandığımız yatkıların kalitesizliğinden değil; büyükşehirlerde ulaşım için kullandığımız araçlardan da kaynaklanıyor.”

DURSUN ALİ ŞAHİN’İN BIRAKTIĞI YERDE SAYIYORUZ

Tarım İhtisas OSB konusunda da değerlendirmelerde bulunan Özcan, “OSB konusunda, halen Edirne eski Valisi Dursun Ali Şahin’in bıraktığı yerde sayıyoruz. Şuana herhangi bir çalışma yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, mer’a vasfında olan yerin OSB yapılmaya uygunluk yazısı onaylanmadı. Uygunluk yazısı onaylanmadığı için sonraki adımlara geçiş olmuyor. Çanakkale bizden sonra başladı ama şuanda, tamamlamak üzereler. Biz halen olduğumuz yerde sayıyoruz.” şeklinde konuştu.

KABUL EDİLEBİLİR SINIRLARDA DEĞİL

 “Tüm Bel-Sen Edirne Şube Başkanı Hüseyin Gürsel, belediye başkan yardımcılarının maaşları konusunda yeni protokol diye bir şey yok şeklinde bir açıklaması oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan sözlerini şöyle tamamladı: “O arkadaşımızın yaptığı bir hatadır. Sendikada görevli olabilirsiniz ama 657 sayılı devlet memurları kanununa tabisiniz. Üst amirinin haberi olmadan basın açıklaması yapamaz. Kendisini uyardım. Bu konu artık sınırıma geldi. 2 aylık bir süre için arkadaşlarımız bir şeyler yapmışlar. Başkan yardımcılarının dengeleme tazminatı adı altında aldıkları 4 bin lirayı, bin 860 liraya indirdik. Ek protokol var ve bundan rahatsızdım. Tepki olacağını biliyordum. Arkadaşların yaptığı hataydı. Kabul edilebilir sınırlarda değil. Başkaları yapıyormuş demek bizim vicdanımızı rahatlatmaz. Belediye başkanı olarak, bizlerin böyle bir şey alma gibi bir durumu yok. 15 Şubat itibariyle ek protokolümüz vardır. İmzaladık ve yürürlüğe girmiştir.”