SONGÜL KONAR

12 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 19.00 sıralarında başlayan törene, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne İl Genel Meclis Üyesi Sezgin Gündoğdu, ADEN Okulları öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNİN KEP TÖRENİ

Okul bahçesindeki tören Müzik Öğretmeni Alper Ekmen yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Aden Okulları Genel Müdürü Ahmet Altın törenin açılış konuşmasını yaptı.

“AMACIMIZ GÜZELLİKLERİ GÖRMEK OLSUN”

Altın, “2018-2019 Eğitim Öğretim yılının sonuna geldiğimiz bugünlerde tabi ki okulumuzda da heyecan hala daha devam ediyor. Salı akşamı 1. Sınıf öğrencilerimizin okuma bayramı, bu akşamda önce 5 yaş grubu anaokulu öğrencilerimizin mezuniyet töreni, sonrasında da 4. Sınıf ve 8. Sınıf öğrencilerimizin mezuniyet törenlerini hep birlikte izleyeceğiz. Öncelikle çocuklarımızın güzel etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz.” diyerek başladığı konuşmasında şunlara yer verdi: “17 Eylül 2018 tarihinde başladığımız Eğitim Öğretim yılına 14 Haziran 2019 tarihinde noktayı koyuyoruz. Her zaman şunu ifade etmeye çalışıyorum; eğitimin uzun bir maraton olduğunu, her ne kadar uzun olursa olsun mutlaka ve mutlaka o yolun sonu var. Bizde kendimizi o yolun sonuna göre eğitimimizi öğrencilerimize kazandırılması gereken tüm kazanımları, davranışları ve sanatsal güzellikleri milli eğitim bakanlığının kazandırılması gereken kazanımların tamamını bu zaman süresi içerisinde öğrencilerimize hep kazandırmaya çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz 5 yaş gruplarında olsun, 4 yaş gruplarında olsun, çocuklarımıza sevgi ile yaklaşmaktır. Çünkü anne kucağından alıp da siz değerli velilerimizin çocuklarını bize emanet etmesi ve aynı şekilde o sıcaklığı çocuklarımıza devam ettirmemiz gelecek için, gelecekte iyi nesiller yetiştirmek için sevgi ile şefkat ile ilgi ile yaklaşmak zorunda olduğumuzu her defasında ifade ediyorum. Bizlerde burada tüm öğretmenlerimiz ile birlikte öğretmenlerimizin gayreti içerisinde çalışmalarıyla gerçekten kazandırılması gereken neler yapılması gerekiyorsa burada programlarımız doğrultusunda en mükemmel şekilde yapılmaktadır. Bu da gösteriyor ki ADEN Okulları’nın anaokulunun iyi yolda olduğunu her zaman ifade edebilirim. Sizlerden şunu istiyorum; kesinlikle iyi gözle bakmanızı istiyorum. Onların yapmış olduğu hatalar bile yapıcı gözle bakıyorsak çok mükemmel ama eleştiri gözüyle bakıyorsak güzellikleri hiçbir zaman göremeyiz. Amacımız güzellikleri görmek olsun. Onlar en mükemmel şekilde yapacaklar, sizler sadece desteklemenizi istiyorum. Sizlere iyi seyirler diliyorum, tekrardan hoş geldiniz.”

Altın’ın konuşmasından sonra 5 yaş grubu anasınıfı öğrencileri öğrenci andını okuyup keplerini attı. Öğrencilere anasını öğretmenleri Bahar Karakuş ve Çiğdem Onur tarafından plaket verildi.

4. SINIF ÖĞRENCİLERİ KEP TÖRENİ

20.30 da başlayan tören Müzik Öğretmeni Alper Ekmen yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

4/A ve 4/B sınıfı öğrencilerinin sahneye çıkmasıyla devam eden tören sınıf öğretmenleri Hasan Kılıç’ın konuşmasıyla devam etti.

Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili çocuklarım, sizinle son dersimiz hayata dair birkaç sözü paylaşmak olsun. 4 yıldır beraber birçok şeyi paylaşıp, aile olmayı başarabildik. Bu süreçte benim sizlere öğrettiğim bilgilerim yanında sizler de bana çok şey kattınız. Ve bir şeyi yine bana hatırlattınız ‘İyi ki öğretmenim’ demeyi. Şimdi yolunuz uzun bazen zorlu, bazen heyecanlı olacak. Sizler bu yolda yürürken unutmanızı istemediğim birkaç tavsiyem var sizlere. Okumaktan, araştırmaktan, yenilenmekten korkmayın. Kendinizi iyi tanıyın.”

Kılıç’ın konuşmasından sonra söz alan 4/B Sınıfı öğretmeni Şadan Şentürk de şunları söyledi: “Bugün geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın hayat merdivenlerindeki 4 yıllık dönemlerinin son günleri. Hayatlarında bu 4 dönemlik merdivenin ilk bölümünü çok güzel ve başarılı bir şekilde tamamladık. Olması gereken tüm doğruları onlara aktarmaya çalıştık. Sizleri çok sevdiğimi hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Başarılı olmak için herkesten iyilik ve güzellik toplayın. Yolunuz açık, başarılar sizinle olsun.”

Şentürk’ün konuşmasından sonra 4. Sınıf öğrencileri keplerini attı.

8. SINIF ÖĞRENCİLERİ KEP TÖRENİ

8/A ve 8/B sınıfı öğrencilerinin sahneye çıkmasıyla devam eden program Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş’ın konuşmasıyla devam etti.

“KENDİ KENDİMİZE ADEN’İN YAZILI OLMAYAN BİR MİSYONU OLUŞTU”

Bezbaş, konuşmasında şunlara yer verdi: “Sevgili arkadaşlar, her türlü ihtiyaçlarından kısıp çocuklarınızı bize emanet ediyorsunuz. Biz de o çocuklara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sevgili arkadaşlarım, bir dil öğrensin istiyorsunuz, bir davranışı farklı olsun, bir yarışmada derece alsın. Bizim modelimiz sevgiydi. Öğrenciyi severek eğitmek. Bir insan bir yola çıktığı zaman kendi modeline göre insanları bir araya getirebilirse onun adı başarılı olur. Kendi kendimize ADEN’in yazılı olmayan bir misyonu oluştu. Biz her şeyden önce anneye babaya saygılı çocuklar yetiştiririz. Biz her şeyden önce Türk milletine, Türk Devletine ve Türk Bayrağına saygılı çocuklar yetiştiriyoruz. Biz dedik ki bir gün bu çocuklar burada iş bulamazsa dünyanın neresine giderlerse gitsinler, orada iş bulabilecek olgunlukta özgüvenli çocuklar yetiştireceğiz. 5 yılda 4 Türkiye birincisi çıkardık.”

ADEN Koleji öğretmenleri ve çalışan personellerine çiçek verilerek devam eden program meşale teslimi ile sürdü.

Ardından bayrak ve flama devir teslim töreni ile devam etti. 8. Sınıf öğrencilerine diplomalarının verilmesiyle birlikte okul birincisi Elif Baş, okul kütüğüne plaka çaktı.

Tören 8. Sınıf öğrencilerinin keplerini atmasıyla sona erdi.