Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Ulusoy, geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Keşan-Mecidiye Karayolu’nu kullanan kamyon ve çekiciler için alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmede bulundu ve hurda araçlara ilişkin yapılan son düzenleme hakkında bilgi verdi.

KAMYON SÜRÜCÜLERİNDEN DEĞİL, ÖZEL ARAÇ SÜRÜCÜLERİNDEN KORKUYORUZ

Açıklanan kararların Erikli yolundaki trafiğe muhakkak olumlu yönde etki edeceğine inandığını söyleyen Ulusoy, şöyle konuştu: “Tonajlı araçların trafiğin yoğun olduğu saatlerde kısıtlanması meydana gelebilecek kazaların önlenmesi anlamındadır. Uygulamayı Jandarma Trafik ekiplerimiz yapıyor. Bahse konu yolda günde 150 kamyondan fazlası taşımacılık yapıyor. Bir de yaz sezonunda hususi araçların sayısında artış meydana gelince yoğunluk daha da artacak. Biz kamyon sürücülerinden değil de özel araçların sürücülerinden korkuyoruz. Çünkü kullandıkları araçlar çok süratli araçlar. Makasa girme düşüncesinde TIR yükle beraber kendini durduramaz. 36 tonluk araçlardan bahsediyoruz. Burada özel araç sürücüleri çok temkinli olmalı. Yolun sonu yaklaştıkça heyecan artıyor ve hızlı gidiyorlar. ”

TÜM SÜRÜCÜLERİMİZ DİKKATLİ OLSUN

Bölgedeki yol yapım çalışmalarının sona ermesinin ardından malzeme çekilmeyeceğini ve bu nedenle kamyon yoğunluğunun azalacağını ifade eden İhsan Ulusoy, şunları söyledi: “O zaman Erikli yolunda yok denecek kadar az TIR kalacak. Yol çalışmaları bittiği zaman TIR’ların da işi bitecek. İnşallah bu yıl çok büyük kazalar olmaz. Tüm sürücülerimiz dikkatli olsun” diye konuştu.

HURDA ARAÇLAR İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

Açıklamasının sonunda yeniden düzenlenen hurda araç yasasıyla ilgili bilgi veren Ulusoy, şunları söyledi: “5838 sayılı kanunla yürürlüğe giren 1990 veya daha eski model motorlu taşıtların, 31 Kasım 2014 tarihine kadar ilgili yönetmelik hükümleri gereği kayıt ve tescillerinin silinmesi ve hurdaya çıkarılması suretiyle İl özel idarelerine bedelsiz olarak teslim eden veya Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü’ne ait hurda müdürlüklerinden herhangi birine teslim eden ve ödenmemiş olan MTV ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 31 Aralık 2014 tarihine kadar tescil plakasına idari para cezaları terkin edilir.

31 ARALIK 2014 TARİHİNE KADAR

2000 model ve daha eski olan taşıtların durumlarının kanaat verici belgelerle tevsik veya ilgili trafik kurulu nezdinde adlarına kayıtlı olanlar tarafından yazılı bildirimde bulunmaları halinde, bu taşıtlara ait MTV’nin ¼’ünün 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemesi şartıyla kalan vergi aslı, gecikme zammı, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçileceği ve ödemeyi müteakip trafik tescil kayıtlarının silineceği hükmü ile trafik kaydı silinen motorlu taşıtların daha sonra bulunması veya varlığının tespiti halinde, terkin tarihi itibariyle trafik kaydı yapılacak. 31 Aralık 2014’e kadar gerekli şartları yerine getiren ve ilgili trafik tescil kuruluşunda aracı hurdaya ayırdığını ve motorlu taşıt vasfını kaybettiğini bildiren araç sahiplerinin, tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan MTV ile plakasına kesilen idari para cezası borçları silinecek.”