HABER MERKEZİ

Türk Halkının her zaman demokratik, özgürlükçü ve eşit yönetilmeyi hak ettiğini vurgulayan Yıldız, “Sayın Aksal’ın dediği gibi sadece Keşan Halkı değil, tüm Türk Halkı “YETER” demektedir. Milletin cebindekine, elindekine göz diken yönetim bitmeli, tanzim satış kuyrukları sona ermelidir. Türk Halkı her zaman demokratik, özgürlükçü ve eşit yönetilmeyi hak etmiştir. İşte bu yüzden sadece Keşan Halkı değil, Türk Halkı “YETER” demektedir. Millet, borçlanmaya, aç kalmaya, işsizliğe ve adaletsizliğe artık “yeter” diyor Sayın Aksal. Patates ithal eden firmanın danışmanlığını yapmış ve sonra da ilişiğinin ortaya çıkmasından sonra sosyal medya hesaplarını kapatan Tarım Bakanlarına ‘yeter’ diyor. O kadar çok yeter denilecek şey var ki Sayın Aksal, uzatmanın bir anlamı yok.” şeklinde konuştu.

“EDİRNE’YE YAPILDIĞI SÖYLENEN YATIRIMLAR BİR LÜTUF DEĞİLDİR”

“Yerel Yönetimler; sadece koltuk üzerinden verilen vaatlerle yapılamaz. Ülkenin geneli ekonomik anlamda yangın yeri iken siz sadece yerelin problemlerini çözerek halkı memnun edemezsiniz” diyen Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: 17 yıldır tek başına iktidar sahibi bir partinin mensubu olan yöneticilerin önce ülkenin dertlerine çözüm olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni 17 yıldır eğitim, tarım ve ekonomi açısından getirdiğiniz durum ortadadır. Esas, ülkemiz borç ve çamur batağındadır. Her şeyiyle makyajını tamamladığınız en yakın örnek olan İstanbul’da her yağmurda alt yapı eksikliği hissedilmektedir. Keşan’ın alt yapı sorunu zaten mevcut CHP Belediyesi varken çözülmüştür. Belediye Başkanımız Mehmet Özcan 15 yıldır Keşan’ın yer altındaki eksiklerinin hepsini tamamlamıştır. İş artık sadece üst kısmını düzenlemeye kalmıştır. Yollardaki gecikme belediyemizden kaynaklı değildir ve olmamıştır. Mevcut doğalgaz çalışmalarının tamamlanması beklenmektedir. Edirne’ye yapıldığı söylenen yatırımlar bir lütuf değildir; mevcut iktidarın sorumluluğunda olan ve hatta Edirne gibi bir şehir için yeterli olmayan bir yatırımdır.”

“İLÇELER TİCARET MANTIĞIYLA YÖNETİLEMEZ”

İlçelerin ticaret mantığıyla yönetimesinin yanlış olduğunu belirten Yıldız, sölerini şöyle sonlandırdı: “En başından beri taraf olmayan bertaraf olur mantığıyla hareket eden iktidar burada da Edirne’ye hakkı olandan daha azını vererek niyetini belli etmiştir. Yöresel ürünleri ve OSB’yi desteklediğini söyleyen bir partinin; çiftçiyi borçlandırması, yerel tohumu yasaklaması, patatesi, soğanı ve hatta samanı bile ülke dışından ithal etmesi ne kadar mantıklıdır. Son olarak ilçeler ticaret mantığıyla yönetilemez. İlçemizin ihtiyacı olan “Üreten Keşan” ve “Kadın Kooperatifleri” projeleri tamamen Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Adayımız Şenol Yalı tarafından projelendirilmiş, kar amacı gütmeyen projelerdir.”