AYŞİN SEÇİL GEZER

 Öztürk, şunları söyledi: “Bu gelişim ve değişimler ile birlikte kendini sürekli olarak yenileyen alanlardan biri de güvenlik çözümleridir. Geleneksel güvenlik çözümlerinin artık istenilen verimi vermemesi ve yaşanan istenmeyen durumlar sonucunda bunların yerini hızla elektronik güvenlik sistemleri almaktadır. Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan güvenlik sorununu aşma noktasında karşımıza birçok farklı teknolojik seçenek çıkmaktadır. Bunların içerisinde en çok talep gören ve güven veren çözüm şüphesiz ki kamera sistemleridir. İster iş yeriniz ister eviniz olsun her türlü ortamda çevre şartlarına karşı dayanıklı ve güvenli çözüm üreten kamera sistemleri kaliteli yapıları ile uzun ömürlü bir kullanım sağlayarak can ve mal güvenliğinizi korumaktadırlar. Montaj öncesi uzman teknik ekip tarafından yapılan keşif çalışmaları ile istediğiniz alanlar koruma ve izleme altına alınmaktadır. Enerji verimliliği konusunda da oldukça yüksek bir verime sahip olan kamera sistemleri enerji kesimi gibi istenmeyen durumlara karşı da kontrol paneli içerisindeki akü ile çalışmasına devam etmekte ve sizleri hiçbir şekilde mağdur etmemektedir.”

HIRSIZLIK GİBİ DURUMLARA KARŞI CAYDIRICI ETKİSİ OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR

Ekin Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan araştırmalar neticesinde kamera ve alarm sistemlerinin sadece yaşanabilecek kötü olaylar sonrasında değil öncesinde de hırsızlık gibi durumlara karşı caydırıcı etkisi olduğu tespit edilmiştir. Sizler için değerli ve güvende kalmasını istediğiniz alanları elektronik kamera sistemleri ile gözünüz arkada kalmadan koruyabilir ve hayatınızın akışını olumsuz yönde etkileyebilecek olay ve durumlardan korunabilirsiniz.” 

ÇALIŞANLARIN İŞ GÜCÜNÜ ARTTIRICI BİR ETKİSİ MEVCUTTUR

İşyeri güvenlik kamera sistemlerinin önemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztürk, “İş yeri kamera sistemi günümüzün işyerleri için olmazsa olmazları haline gelmiş temel güvenlik ihtiyaçlarından bir tanesidir. İlk zamanlar güvenlik amacıyla kurulan güvenlik kamera sistemi, teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte işlevlerini arttırmıştır. İş yeri kamera sistemi iş yeri sahibinin iş yerinde olmadığı vakitlerde istediği zaman iş yerini uzaktan izleyebilme imkanı tanımaktadır. İş yerinde herhangi bir hırsızlık olayının olmasına karşı caydırıcı bir etki taşır ve iş yerinde yaşanılabilecek herhangi bir durumu kayıt altına alması sebebiyle oldukça kullanışlı ve gerekli bir sistemdir. Bunun yanında işveren, iş yerinde olmadığında, personellerin iş disiplinini bozmaması adına ve çalışanların iş gücünü arttırıcı bir etkisi mevcuttur.” şeklinde konuştu. 

ALARM VE KAMERA SİSTEMİ

Ev güvenlik kamera sistemlerinin önemiyle ilgili de konuşan Ekin Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Ev güvenlik sistemleri ürünü olarak aklımıza ilk gelenler alarm ve kamera sistemi olacaktır. Çünkü ülkemizde çoğunlukla bu ikilinin yan yana ve sık kullanıldığını görürüz. Kamera izler, alarm çalar mantığı ile kullandığımız bu iki sistem eminim ki içinizdeki hırsız kuşkusunu bir nebze söndürmekte ve sizi biraz rahatlatmaktadır. Tabi kamera ve alarm ikilisi dışında yangın ihbar, gaz alarmı, su baskını ve geçiş kontrol sistemlerinin de kullanıldığını kimi evlerde görebilmekteyiz. Tamamen ev sahibinin hakimiyetinde gibi gözükse de konusunda uzman kimselerin bilgilendirmesi şart. Aksi halde aklın, mantığın aksine olacakları beklemekten başka çaremiz kalmıyor. Müstakil, daire ya da toplu konut içinde oturabilirsiniz. Bizce nerede oturduğunuz pek de önemli değil. Nedeni ise kötü niyetli insanların nerede karşımıza çıkacağının bilinmemesi. Bu nedenle önceden önlem almak ve hazırlanmak gerektiğini düşünüyoruz. Söz gelimi bebeğiniz oldu ve şimdi çok popüler bebek beşik kamerası kullanarak, bebeğinizin uyandığını anında haber alabiliyorsunuz. Evinizde küçük koşullarda başlayan bir yangın, büyük bir hal almadan size bunu ihbar etmesi de örneklendirilebilir.

Ev güvenlik sistemleri kapsamında yeni nesil teknolojiye dair birçok ürüne yer verilebilir. Bu sistemler ekonomik özgürlüğün durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Eviniz için ana ve en gerekli güvenlik sistemlerini tercih ederek gereksiz sistem masraflarından kaçınmalısınız. Akıllı ev teknolojilerinde tüm bu ev güvenlik sistemleri teknolojileri düşünülerek senaryo edilmiştir.”

GÜVENLİK FİRMALARININ SEÇİMİ EN ÖNEMLİ UNSURLAR İÇERİSİNDEDİR

Seçilecek güvenlik firmalarının da, çok önemli olduğuna vurgu yapan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Son olarak; sizi, sevdiklerinizi ve ekmek tekneniz olan işletmenizi koruyacak olan bu sistemlerin ve güvenlik firmalarının seçimi en önemli unsurlar içerisindedir. Öncelikle bu tür işleri işletmesi olmayan, dükkan açmamış kişilere yaptırmaktan kaçınmak gerekmektedir. Bu gibi durumların her iki taraf içinde ağır yaptırım ve cezaları bulunmaktadır. Yine bu kişiler önce kendilerine sonra vatandaşlarımıza ve ülkeye zarar vermektedir. Yapılan iş sonrasında herhangi bir arızada teknik hizmet vermeyerek sizin ve sevdiklerinizin güvenliğini hiçe saymaktadırlar. Günü kurtarma peşinde olan bu niyete bürünmüş kaçak iş yapanlardan uzak durmak gerekmektedir. İşi yapacak olan güvenlik firması sizi deneyimleri ile yönlendirmeli ve ihtiyacınızın karşılığı olan ürünleri sorunsuz kurulum ve hizmet anlayışı içerisinde yapmalıdır. Esnaflıkta bir tabir vardır; ‘Yeri, yurdu belli olmak’ işte vatandaşlarımızda güvenlikleri için, yeri yurdu belli olan, gündelik iş yapma odaklı olmayan, portföyü ve referansları sağlam bilinir firmalarla çalışmalıdır.”