SONGÜL KONAR

“EKONOMİK KRİZDEN DOLAYI VATANDAŞ ELİNDEKİNİ ÇIKARMAYA BAKIYOR”

Diğer yıllara oranla alım-satım ve kiralamanın yoğun olmadığını dile getiren Öztürk, “Önceden vatandaş yer görmeye gelirdi. Ekonomik krizden dolayı vatandaş elindekini çıkarmaya bakıyor. Beklentimiz yine de iyi olacağını düşünüyoruz. Parasını bankaya yatırıp faizlerin artmasını bekleyen vatandaşımız çok var. Bankada beklentileri yüksek olan var. Yaz sezonu ve diğer dönemlere baktığımızda talep çok az. Bayram için her yer doluyordu, her gün 3-5 kişi arıyordu şimdi %30 una ulaşamadık. Umutsuzluğa kapılmanın anlamı yok. Beklentimiz iyi. İnşallah iyi olacak, Keşan’da şu an 40’ın üzerinde resmi iş yapan var, bizim ekmeğimiz buradan. İşlerin iyi olması ve evimize ekmek götürmemiz lazım. İşler önceki yıllara göre tersine döndü. Arazi için gelen kişi sahile inip komple gezerdi, ben bu yıl sahile 10 defa bile inmedim. Arayan çok az, ciddi alıcı yok piyasa çok durgun.” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDE ÇOK SATILIK ARSA VAR AMA ALAN YOK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesinin yazın ortasında denk geldiğini vurgulayan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Yazlıkçıların birçoğunu bu durum etkiler. Gelmemeleri gayet normal, herkes vatandaşlık görevini yapacak. Sezon bu yıl iyi de geçmeyebilir. Sahilde önceleri 450-500 bin TL’ye sattığımız daireler şimdi 350-330 bin TL’ye kadar alınabilir. %20-25 daha düşük alabilirler. Hareketlilik yok. Satışı yapan ihtiyacı olduğu için satıyor. 3’e 5’e bakmadan ihtiyacı olan satmaya çalışıyor. Elimizde çok satılık arsa var ama alan yok. İnsanların o bölgeden beklentileri azaldı veya ekonomik durumları bozuldu. İşimiz çok zor, emlakçı olarak rahat değiliz. Müşteri arsa aldığında biz arsadan kazanıyoruz. Her yıl durum farklılık gösteriyor. Bayrama az bir zaman kaldı, iki ay kala rezervasyon yapan vatandaş oluyordu, şimdi %30’u doldu. İnşallah iyi olur temennimiz o.”

“DAİRE SATIŞ FİYATLARI ARTIŞINA GÖRE İYİ AMA ALICI YOK”

Keşan’da satışların durgun olduğunu ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan’da satışlarımız durgun. Daire satış fiyatları artışına göre iyi ama alıcı yok. İnsanların birçoğu borçlu. Banka faizleri, parasını bankaya yatıranları kurtarıyor. Hareketlilik sağlanması için faizlerin düşmesi lazım. Kiralama olayında da Keşan’da da bin TL’den aşağı kira fiyatı yok. İnsansız Hava Araçları için eğitime gelen grupların ve polislerin, gümrükçülerin burada olması da kiraları etkiliyor. İpsala’da en ufak memurdan en büyüğüne kadar çoğu burada kalıyor. Maaşları iyi, bin TL kira onları çok zorlamadığı için bin TL nin altında kiralık daire olmuyor. Vatandaşımız da asgari ücret ile çalışıyor, olan Keşan’daki kiracıya oluyor. Diğer memurların durumu iyi."