1 Eylül’de denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte bol ve ucuz balık hayali kuran vatandaşlar ve balıkçı esnafı şu günlerde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Keşan Balık Hali’nde en ucuz balık olan sardalyanın 10 liradan satılması, 700-750 gram gelebilen palamutun tanesinin 10 lira olması satışları hayli etkilemiş durumda.

Dün bu konuda görüşlerini açıklayan balıkçı esnafı, avlanma sezonunun başlamasına rağmen hava şartlarının istenen düzeyde olmadığına dikkat çekti. Deniz suyu sıcaklığının hâlâ düşmediğini ve özellikle Marmara Denizi’nde geceleri çok aşırı rüzgar çıktığını ifade eden balıkçılar bu nedenle şu dönem için yeteri kadar avlanma yapılamadığını dile getirdiler. Vatandaşları balıksız bırakmak istemediklerini ve bu nedenle başta İstanbul olmak üzere uzak bölgelerden Keşan’a balık getirdiklerini de dile getiren balıkçılar, “Hal böyle olunca maliyetlerimiz yükseliyor. Nakliye fiyatları çok pahalı ve bu durum ister istemez fiyatlarımızı etkiliyor. Bizler de vatandaşlarımıza bol çeşit sunup ucuz fiyata balık satmak istiyoruz ama bunun için havaların biraz daha soğumasına bekleyeceğiz.” diye konuştular.

Balıkçı esnafı, sezonun açılmasına rağmen büyük balık sürülerinin hâlâ Karadeniz’de olduğunu ve önümüzdeki günlerde havaların soğumaya başlamasıyla birlikte İstanbul Boğazı’ndan Marmara Denizi’ne giriş yapmaya başlayacaklarına ve bu sayede balığın bollaşacağına da dikkat çektiler.