CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, dün bazı yerel gazetelerde yayımlanan Gazeteci Ferhat Gülver'in açıklamalarına cevap verdi.

Koyuncu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın aday adaylığı açıklamasında yaptığı konuşmada “Keşan’da AKP’yi İstemiyoruz! Sokmayacağız! Hiçbir zaman giremeyecekler.” demiş, Gülver de “Sayın Koyuncu’dan önceki CHP ilçe başkanları Baki Topal ve Salim Yatıkçı’dan böyle sözler duymadık. Keşan siyaset üslubunda böyle ötekileştirici sözlere yer yok. Kendisine yakıştıramadık.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

“AK PARTİ YA DA BAŞKA BİR PARTİYİ KEŞAN'DA İSTİYORUZ MU? DİYECEKTİM”

“Demokratik işleyişi olan hiçbir partiyi bugüne kadar işgal gibi göstermedim.” diyerek sözlerine başlayan Vedat Koyuncu, tüm siyasi partilerin demokratik kurumlar olduğunu ve demokratik ortamda mücadelelerini verdiğini söyledi.

Konuşma yaptığı toplantının aday adaylığı açıklaması olduğunu ve konuşmasını kendi partilileri önünde yaptığını ifade eden Koyuncu, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partililerin olduğu bir ortamda partililerimin düşüncelerini paylaştım. Ortamda bulunanlar içerisinde belediyede Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişimini isteyecek kimse yoktu. Başka bir partinin iktidara gelmesini istemeyen insanlar vardı. Görüş birliğinde olan bir yapı içerisinde kendi toplantımızda söylenmiş bir cümle. Orada kalkıp 'Ben AK Parti’yi ya da başka bir partiyi Keşan'da istiyoruz mu' diyecektim. Sayın Gülver, 'AK Parti adayı hizmet için gelecek' demiş. Cumhuriyet Halk Partisi adayları hizmet için değil de başka bir şey için mi göreve gelecek. Hizmet etmek isteyen bir tek AKP mi? Ötekileştirmeyi isteyen her zaman AKP Hükümeti olmuştur. Bunu her zaman gördük. Benden olan ve olmayan ayrımı yapan hep kendileri olmuştur. Önce aynaya bakmalarını öneriyorum.” 

Her partili yöneticinin farklı üslup kullandığını kaydeden Vedat Koyuncu, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil ediyoruz. Kendi doğrularımızı üyelerimize ve vatandaşımıza aktarıyoruz.” dedi.