BEN OLUMLU BAKIYORUM

Dün bu konuda görüşleri sorulan Başkan Özcan, “Paşayiğit beldesinin Keşan’ın mahallesi olması isteğini Şubat ayında yapacağımız Keşan Belediye Meclisi toplantısına taşıyacağız. Ben şahsen bu olaya olumlu bakıyorum. Kararı meclis verecek.” dedi.

Keşan’ın 2050 yılına kadar yakın çevresinde bulunan birçok belde ve köyün bağlanması ile büyüyeceğini söyleyen Özcan; “İzzetiye ve Siğilli köyleri ile Çamlıca beldesinin de Keşan’a bağlanması yönünde düşünceler ve istekler olduğunu biliyoruz. Eninde sonunda olacak olan da bu” diye konuştu.

HİZMETTE AŞAĞI KALMAYIZ

Paşayiğit beldesinde yaşayan vatandaşların, Keşan’ın mahallesi olması durumunda gelecek hizmetten hiçbir çekinceleri olmaması gerektiğini de vurgulayan Özcan,Keşan Belediyesi büyük bir belediyedir. Kendi belde belediyelerinin verdiği hizmetin altında asla kalmayız.” 

YASA UYGULAMAYA GEÇMEDİ

Paşayiğit’te hayvancılık ile uğraşan vatandaşların Keşan’ın mahallesi olma durumunda karşılaşacakları söylenen muhtemel ahır sorunları ile ilgili de konuşan Özcan,Vatandaşlarımızın şeklindeki kaygıları sadece belediyeler için değil, köylerimiz için de geçerli. Çıkan, ancak uygulaması uzatılan yasa herhalde hayvancılığımızı baltalayacak bir yasa değildir. Bu yasanın bağlayıcılığı hem belediyeleri hem de köylerimizi kapsıyor. Önümüzdeki süreçte yasa yürürlüğe girdiğinde hayvan üreticilerine verilecek. Yasanın getirdiği şartlara uyanlar bu belgeyi alarak devletin verdiği desteklemelerden yararlanacak, yasanın istediği şartları yerine getirmeyenler yararlanamayacak. Ülke genelinde uygulamaya konulacak bir yasaya hiç kimse karşı çıkamaz. Vatandaşlarımızın bu konuyu da bu şekilde bilmelerinde yarar var.” diye konuştu.